Tämä pirteän värinen ja makuinen haukiruoka sopii mainiosti talven pimeisiin iltoihin.
Hauki on suurikokoisimpia kalojamme ja varsin yleinen sekä sisävesissä että rannikkoalueilla. Hauen arvostus ruokakalana on näyttänyt elpymisen merkkejä pitkään jatkuneen taantuman jälkeen, mutta ammattikalastuksessa hauki on edelleen pääosin muun kalan pyynnissä saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Lämmittävä curryhauki ja ohratto
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kerma, kuiva valkoviini ja hunaja. Paista haukifileet pannulla voin ja curryn kanssa. Kun fileet saavat kauniin ruskean pinnan, lisää silputtua chiliä ja tomaattipyre. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Kaada sekaan loput ainekset ja kuumenna.
Siirrä uunivuokaan ja raasta päälle parmesaania. Paista noin 20 minuuttia 225 asteessa.
Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä. Kuullota sipulit ja purjosilppu voissa, lisää ohra. Kaada vettä vähitellen ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.