
Sokeria, voita, suolaa ja pähkinöitä. Kaikki herkut yhdessä paketissa. Mukaan vielä joulumausteita ja avot, joulun herkullisin karkki on valmis!
Pähkinäinen joulukarkki
Ainekset
Työvaiheet
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripauta pähkinöille kevyesti suolaa. Siirrä paahdetut pähkinät sivuun odottamaan.
Kuumenna fariinisokeri, vesi, siirappi, voi ja mausteet soodaa ja suolaa lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Keitä noin viisi minuuttia tai kunnes seos on paksua siirappia.
Lisää seoksen joukkoon paahdetyut pähkinät ja sooda. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille ohueksi levyksi.
Lisää lämpimän karkkilevyn pinnalle hieman sormisuolaa.Jäähdytä levy, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa.Leikkaa jäähtynyt karkkilevy sopiviksi annospaloiksi.
Vinkki: Pakkaa palat esimerkiksi tyhään konvehtirasiaan tai tarjoilualustalle leivinpaperin päälle, yhteen kerrokseen.