klo 14:52 | 5.2.2015

Uppomuna lisää risoton ruokaisuutta ja toimii myös kastikkeena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + uppomunat 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Tattirisotto ja uppomunat
Ainekset
6
dl
tuoreita tai 2 dl kuivattuja tatteja
voita tattien paistamiseen
100
g
vihreitä ohuita papuja
1
dl
valkoisia tai ruskeita isoja säilykepapuja
1-2
dl
babypinaattia
1
l
kasvislientä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
3
dl
risottoriisiä
1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
(3-4 rkl ranskankermaa
1
dl
raastettua parmesaania
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Jos käytät kuivattuja tatteja, laita ne kulhoon viimeistään 30 minuuttia ennen kuin aloitat risoton valmistamisen ja lisää päälle noin 5 dl vettä.
- Valmista uppomunat valmiiksi ennen risottoa. ks. ohje alla.
- Huuhtele vihreät pavut ja leikkaa niistä päät. Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) napakan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siivilöi ja siirrä pavut heti jääkylmään veteen, niin se säilyttävät värinsä. Valuta jäähtyneet pavut. Halutessasi voit myös halkaista pavut pituussuunnassa.
- Valuta säilykepavut. Siisti pinaatinlehdet tarvittaessa. Viipaloi tatit tai valuta liotetut tatit huolellisesti. Ota liotusliemi talteen.
- Kuumenna kasvisliemi. Jos käytät kuivattuja tatteja, käytä liotusvesi kasvisliemen pohjana ja korvaa osa vedestä sillä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa kattilassa tai kookkaassa kasarissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.
- Paista sienet omassa pannussaan risoton kypsyessä. Hauduta ensin enin neste kuumassa pannussa ja lisää sen jälkeen voi. paista sieniä 2-4 minuuttia molemmin puolin.
- Lisää kuumaa kasvislientä risoton joukkoon 2 kauhallista kerrallaan. Lisää seuraavat kauhalliset vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on al dente eli pehmeän napakkaa.
- Yhdistä risotto, sienet, pavut ja pinaatti (ja ranskankerma, jonka voit myös jättää pois). Kuumenna sekoittaen. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa annokset uppomunien kanssa.
Uppomunat
Ainekset
4
kananmunaa
n. 3
l
vettä
1
dl
väkiviinietikkaa
Työvaiheet
- Mittaa vesi reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää etikka (2 rkl etikkaa/1 l vettä).
- Riko kukin kananmuna omaan pieneen kahvikuppiin. Kun vesi kiehuu poreillen, pyöräytä veteen kauhalla voimakas pyörre. Laske kananmuna kupin avulla varovasti veteen pyörteen keskelle. Voit kerätä valkuaisrippeet varovasti keltuaisen ympärille lusikalla veden pyörrettä mukaillen. Keitä 2–3 minuuttia; keltuainen saa olla löysä.
- Uppomunat pysyvät lämpiminä, kun nostat ne astiaan, jossa on kuumaa vettä (älä lisää tähän veteen etikkaa). Juuri ennen annoksen kokoamista mosta munat reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan hetkeksi.
[ruutu id="1322814"]