Malli ja muusikko Kim Herold ihastuttaa jännittävästi nimetyillä ruuilla. H-Kimpacho on gazpacho-henkinen sosekeitto, Kimtom-salmonfun taas lohta ja sieniä japanilaisittain.
H-Kimpacho
Ainekset
Työvaiheet
- Kalttaa tomaatit eli tee niihin ristiviilto päälle ja dippaa kiehuvaan veteen 15 sekunniksi tai kunnes kuoret alkavat irrota ja siirrä heti kylmän veden alle. Kuori tomaatit ja poista niistä siemenet.
-
Leikkaa kurkku kahtia pituussuunnassa ja poista siitä siemenet. Laita tomaatit ja kurkku muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen. Tarkista maku ja laita jääkaappiin vetäytymään.
Kimtom-salmonfun
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Viipaloi herkkusienet. Jaa marinadi herkkusienten ja lohen kesken ja marinoi molempia kylmässä sillä välin, kun valmistelet riisin, marinoidun avokadon ja majoneesin.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista majoneesi ja marinoi avokado alla olevien ohjeiden mukaan.
- Nosta lohi marinadista, pyyhi pinnat ja suolaa pippuroi. Taputtele päälle seesaminsiemeniä ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin.
Valkosipulimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan, kuten kannuun ja soseuta sauvasekoittimella majoneesiksi. Laita jääkaappiin.
Marinoitu avokado
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita avokadon marinadin ainekset keskenään ja kostuta avokadon palat siinä.
Valkosipulimajoneesista puuttuu valkosipuli?
Reseptiä päivitetty. Kiitos tarkkaavaisuudesta, Päivi! :)