Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Pizzan nopea paisto sekä erittäin kuuma uuni ja paistoalusta tekevät pohjasta rapean.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + kohotus 16 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pizza Margherita

Ainekset

Taikinajuuri
1
dl
kylmää vettä
1/10
pkt
tuorehiivaa
2 1/4
dl
pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
sokeria
Taikina
5
dl
pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)
2
dl
kädenlämpöistä vettä
1/3
pkt
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
oliiviöljyä voiteluun
Täyte
3
pkt
puhvelinmaitomozzarellaa
4
dl
tomaattikastiketta (ks. ohje alla)
16
kirsikkatomaattia
4
rkl
hyvää oliiviöljyä
1/2
ruukkua basilikaa
mustapippuria myllystä
(sormisuolaa maun mukaan)

Työvaiheet

  • Tee taikinajuuri. Sekoita vesi ja hiiva yleiskoneen kulhossa. Mittaa jauhot joukkoon. Pyöritä koukulla 5 minuuttia. Anna taikinan levätä vähintään 10 minuuttia, mielellään jopa 1 tunti. Mitä kauemmin taikina lepää, sitä enemmän makua ja rakennetta siihen syntyy.
  • Tee tomaattikastike taikinan levätessä (ks. ohje alla).
  • Lisää suola ja sokeri taikinajuureen. Pyöritä yleiskoneessa vielä 5 minuuttia. Laita jääkaappiin 12 tunniksi.
  • Tee taikina. Laita jauhot yleiskoneen kulhoon. Sekoita vesi ja hiiva keskenään, ja lisää neste jauhojen joukkoon. Vaivaa koneessa 5 minuuttia. Anna levätä 10 minuutista 1 tuntiin.
  • Lisää taikinajuuri ja suola. Pyöritä 5 minuuttia koneessa tai kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tilkka vettä ja sekoita lisää, jos taikina ei ole yhtenäinen.
  • Jaa taikina 4 osaan. Pyöritä palat palloiksi, mutta älä painele taikinaa liikaa, jotta taikina jää ilmavaksi. Laita pallot voidellulle leivinpaperille; jätä taikinalle tilaa kohota. Voitele tuorekelmu öljyllä, peitä sillä taikinapallot ja anna kohota 2 tuntia.
  • Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle, 275–300-asteiseksi. Laita pellit uuniin. Jos sinulla on pizzakivi tai iso metallinen paistolevy, käytä sitä.
  • Jauhota työpöytä ja ota taikinapallo kerrallaan käsittelyyn. Ala pyörittää taikinaa jauhotetulla alustalla sormenpäillä noin 2 cm:n päästä taikinan reunasta. Pyörittele taikinaa välillä kääntäen, kunnes se on halkaisijaltaan noin 25 cm:n lätty. Nosta se varovasti leivinpaperille.
  • Revi mozzarella talouspaperin päälle valumaan. Lusikoi tomaattikastiketta tasaisesti taikinalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne mozzarellan kanssa pizzalle. Pirskota oliiviöljy päälle. Vedä pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja paista 3–6 minuuttia uunin tehosta ja alustasi kuumuudesta riippuen. Kiertoilmauunissa voit paistaa useamman pizzan kerrallaan.
  • Lisää basilikaa, pippuria ja ripaus suolaa valmiin pizzan pinnalle.

Tomaattikastike

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
kirsikkatomaatteja
400
g
säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3-4
timjaminoksaa
3-4
basilikanoksaa

Työvaiheet

  • Kuori valkosipulinkynnet ja kuullota niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää kaikki ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja hauduta miedolla lämmöllä 1 tunti.
  • Lisää yrtit joukkoon, sekoita ja jäähdytä. Siirrä 12 tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  • Poista timjaminoksat kastikkeesta, soseuta ja tarkista maku.

(4 dl, 5 min + haudutus 1 t + maustuminen 12 t)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.