Mainos
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Valmista tulinen ja maukas chili sin carne alusta saakka itse. Liota pavut ja keitä ne maukkaassa liemessä, jonka maustaa Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi. Sulata valmiin padan päälle cheddaria ja dippaile se nachojen kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1h 50 min + papujen liotus

Chili sin carne

Ainekset

2
dl
kuivattuja kidneypapuja (tai 200g)
1
dl
kuivattuja kikherneitä (tai 100g)
1,5
l
vettä
3
Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondia
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
2
sipulia
1
varsi varsiselleriä
4
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
500
g
tomaattimurskaa
200
g
paseerattua tomaattia
175
g
cheddar-juustoraastetta
2
tl
juustokuminaa
3
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pavut likoamaan yön yli ja tai vähintään 8 tunniksi runsaaseen kylmään veteen omiin kulhoihinsa. Kun pavut ovat lionneet, huuhtele ne.
  2. Mittaa kattilaan 1,5 l vettä ja lisää kolme Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondia. Laita ensin kidneypavut kattilaan 40 minuutiksi. Lisää sitten kikherneet ja anna kiehua vielä 30 minuuttia niin, että pavut jäävät kiinteiksi ja hieman raaoiksi. Valuta pavut.
  3. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  4. Pilko paprikat, sipulit ja varsisellerin varsi pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen kyljellä, kuori ja hienonna ne. Hienonna chili. Voit jättää chilin myös tässä vaiheessa pois ja tarjota sen hienonnettuna erikseen. Hienonna puolikas ruukullinen korianteria.
  5. Nosta pavut, paprikat, valkosipulit, chili ja korianteri uunivuokaan. Mittaa joukkoon mausteet. Lisää sekaan tomaattimurska ja paseerattu tomaatti ja puolet juustoraasteesta. Sekoita. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Nosta uuniin 40 minuutiksi.
  6. Tarjoa riisin tai nachojen kanssa.

 

Kokeile myös helppoa pinaattipastaa.

Kommentit (1)

kokeile!!

Kannattaa kokeilla. Itse ostin pavut ja kikherneet purkkiverisona ja säästin aikaa. Sipulit ja valkosipulit kuullotin pannulla öljyssä, suolassa ja mustapippurissa ennen uuniin laittoa. Muuten reseptin mukaan mutta jätin kuminan pois ja laitoin vähän limeä joukkoon. Aika kului siis pelkästään pilkkomiseen ja ruuan uunissa oloon. Kidneypavut eivätkä kikherneet menneet mössöiksi, vaikka olivatkin uunissa 40 minuuttia. Kannattaa kuitenkin antaa uunin olla 200 asteessa, tai vähän alle jos käyttää purkkituotteita . Suosittelen kokeilemaan, hyvää tuli. Laiton muuten tämän kanssa tortilloita ja salaattia. Myös vannoutunut lihansyöjä ystävä ihastui tähän. Eli tuhtia on mutta selleri raikastaa, eikä ole ollenkaan ärsyttävän makuista tässä. Namnam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1181 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvispyttipannun proteiini tulee härkäpavusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-härkispannu

Ainekset

1
(n. 600 g)
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
300
g
punakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
pkt (250 g)
härkäpapusuikaleita, esim. Härkis lempeä sitruuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
persiljaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurpitsa kuorineen lohkoiksi. Sipaise päälle öljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia. Leikkaa pehmeä kurpitsa kuutioiksi.
  2. Suikaloi punakaali. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon härkäpapusuikaleet. Paista 5 minuuttia.
  4. Lisää punakaali ja kurpitsa. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri. Viimeistele persiljalla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1181 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3406 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hokkaidokurpitsasta, lehtikaalista ja kypsistä linsseistä saa paahtamalla runsaan peltiruoan. Appelsiinilla maustettu raikas kaurafraiche on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja linssit

Ainekset

1
(n. 1½ kg) hokkaido- tai myskikurpitsa
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
LINSSIT
1
prk (230 g)
kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
½
ruukku salviaa
100
g
lehtikaalia
APPELSIINIFRAICHE
½
pieni appelsiini
1
prk (200 g)
kaurafraichea
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa tukevalla veitsellä puoliksi ja kaavi siemenet pois. Lohko kurpitsanpuolikkaat noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Lisää suola, kaneli, inkivääri, pippuri ja öljy. Kääntele kurpitsaviipaleet käsin mausteseoksessa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  2. Valuta linssit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy ja raasta valkosipuli joukkoon. Mausta pippurilla. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja paloittele lehdet.

  3. Ota pelti pois uunista. Ripottele linssit, lehtikaalit ja salvianlehdet pellille. Paahda vielä 5–8 minuuttia.

  4. Purista appelsiinista mehu ja sekoita se kaurafraichen kanssa. Mausta kastike suolalla. Tarjoa kurpitsan kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.