Keväällä tekee mieli keventää ruokavaliota. Aloita hidas laskeutuminen kesän raikkaisiin salaatteihin näillä ruokaisilla lämpimillä salaateilla.
Lämmin fetasalaatti
Fetasalaatti valmistuu näppärästi uunissa, jossa kasviksista tulee rapsakoita ja feta ruskettuu juuri sopivasti. Feta on ihana makupari tummille rypäleille, jotka paahtuvat uunissa suussa sulavan makeiksi.
Katso fetasalaatin ohje täältä.
Lämmin waldorfinsalaatti
Tutun waldorfinsalaatin voi nauttia myös lämpimänä. Herkullinen juuriselleristä, omenasta ja saksanpähkinöistä valmistettu salaatti saa vielä lisämakua lehtimangoldista, joka on pyöräytetty kamomillavinegretissä.
Katso lämpimän waldorfinsalaatin ohje täältä.
Papu-kvinoasalaatti
Suosittu kvinoa tekee salaatista ruokaisan. Sekoita kypsäksi keitetty kvinoa vihreiden papujen, punasipulin ja fetan joukkoon, ja valmista raikas öljykastike. Herkku sopii sellaisenaan lounassalaatiksi tai vaikkapa lisukkeeksi.
Katso papu-kvinoasalaatin ohje täältä.
Tempeh-salaatti
Oletko jo maistanut tempeä? Soijapavuista valmistettu tempe on loistava proteiininlähde kasvisruokaan. Paista tempekuutiot pannulla rapeiksi ja kullanruskeiksi, jolloin mausta tulee pähkinäinen. Raikkaassa ja terveellisessä salaatissa on sydänsalaattia, ituja, auringonkukanversoja ja syöntikypsää mangoa.
Katso tempeh-salaatin ohje täältä.
Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti
Tee lämmin salaatti lehtikaalista, sillä se on paitsi terveellistä myös superherkullista. Kuullota sipuleita, kaalia, vuohenjuustoa ja tomaatteja pannulla muutama minuutti. Lisää salaattiin oliivit ja granaattiomenan siemenet (myös puolukat käyvät) ja viimeistele punaviinietikalla ja paahdetuilla siemenillä.