
Hanna Gullichsenin sitruunapasta
Ainekset
Työvaiheet
1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunan mehu.
2. Mittaa voi, valkoviini ja kerma. Raasta parmesaani.
3. Laita pastan vesi kiehumaan. Jos käytät kuivattua pastaa, lisää veteen suolaa ja laita pasta kiehumaan heti kun vesi kiehuu.
4. Sulata voi paistinpannulla. Lisää pannulle sitruunankuori ja sitruunamehu. Kiehauta.
5. Lisää valkoviini ja kiehauta uudelleen.
6. Lisää pannulle kerma ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä reilu 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
7. Keitä sillä aikaa tuorepasta.
8. Poista timjaminoksa. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita noin puolet parmesaanista kastikkeen joukkoon.
9. Valuta pasta ja sekoita se paistinpannulla kastikkeen joukkoon.
Annostele lautasille ja lisää pinnalle parmesaaniraastetta. Voit myös lisätä hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa.
Reseptiä editoitu 19.9.2022: Lisätty maininta parmesaanin lisäämisestä pannulle kastikkeen joukkoon.