
Rapean filotaikinan sisään kätkeytyy mehevä raejuusto-pinaattitäyte. Raikas minttu ja tilli maustavat piirakasta ihanan keväisen. Tämä herkku sopii niin juhlapöytään kuin saunaillan kruunaajaksi.
Rapea pinaatti-raejuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 220-asteeseen.
Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Pilko oliivit pieniksi. Pilko erikseen myös pinaatti, tilli ja minttu.
Lämmitä oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon pinaatti, tilli ja minttu.
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kuullota noin kolme minuuttia. Lisää lopuksi pilkotut oliivit. Ota pannu syrjään jäähtymään.
Kaada raejuustot kulhoon, ja sekoita joukkoon munankeltuaiset. Kaada jäähtynyt pinaatti-sipuliseos raejuuston joukkoon.
Levitä 5 kerrosta filotaikinalevyä pellille leivinpaperin päälle. Sivele jokaisen kerroksen väliin oliiviöljyä, jotta taikinalevyt tarttuvat toisiinsa. Levitä päälle pinaatti-raejuustoseos. Aseta täytteen päälle taas 5 filotaikinalevyä, sivellen jokaisen levyn väliin ohuelti oliiviöljyä. Sivele öljyä myös päällimmäisen levyn pintaan.
Laita piirakka uuniin 15–20 minuutiksi, kunnes taikinan pinta on kullanruskea ja rapea.
Ota piirakka uunista, anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi terävällä veitsellä.
Vinkki: Piirakkaa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi. Se sopii brunssipöydän sulostuttajaksi tai käteväksi retkievääksi.
Herkullinen