Tiesitkö, että mustaherukka ja vanilja ovat oivallinen makupari? Erityisen hyvältä ne maistuvat tässä helpossa piirakassa.
Mustaherukka-vaniljapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä hetki jääkaapissa. Valmista vaniljakiisseli: sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Painele taikina halkaisijaltaan 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä, merisuolaa tai paistokuulia. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä vaniljakiisseli paistetulle pohjalle, ripottele pinnalle mustaherukat.
- Valmista lopuksi kuorrute. Kuumenna kuohukerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Siirrä pois liedeltä ja lisää voi ja kaurahiutaleet. Levitä seos mustaherukoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.