Tämän maailmankuulun juustokakun rouhea pohja valmistetaan myslistä. Kermainen kakku kruunataan punaisista marjoista valmistetulla kirpsakalla melballa. Nam, mikä kesäherkku!
New Yorkin juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kakun tekeminen tarjoilua edeltävänä päivänä.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjan kokoinen ympyrä ja aseta se vuoan pohjalle.
- Sulata voi kattilassa ja mittaa joukkoon mysli. Keitä matalassa lämpötilassa sekoittaen, kunnes suurin osa voista on imeytynyt mysliin. Kaada seos vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Tee täyte. Pese sitruuna huolella, ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Kumoa tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se vatkaimella notkeaksi. Lisää joukkoon ensin sokeri ja sitten jauhot koko ajan vatkaten. Lisää vielä raastettu sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa huolella.
- Riko joukkoon kolme kananmunaa yksi kerrallaan, ja lopuksi vielä yksi keltuainen koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä ranskankerma. Kaada seos vuokaan, ja nosta kakku uuniin 60 minuutiksi. Sammuta sitten uuni, jätä luukku hieman raolleen ja jätä kakku uuniin jäähtymään ja jähmettymään. Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta helposti halkeaa.
-
Nosta kakku uunista. Anna sen jäähtyä folion alla huoneenlämmössä ja nosta vielä jääkaappiin jähmettymään yön yli. Koristele kakku marjoilla juuri ennen tarjoilua.
-
Valmista melba. Kaada marjat korkeaan kulhoon, mittaa joukkoon sokeri, soseuta hienoksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin odottamaan.