Onko tämä taikaa? Keksejä, joiden sisällä nonparellit liikkuvat kuin lapsuuden kaleidoskoopissa.
Keksit ovat saaneet innoituksensa Tasty Japan -sivuston "akvaariokekseistä". Mutta eivätkö ne enemmän tuokin mieleen kaleidoskoopin?
Kaleidoskooppikeksit
Ainekset
Työvaiheet
1. Vatkaa pehmennetty voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna sekä jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Levitä jauhoa leivinpaperille tai leipomisalustalle. Kauli taikina tasaiseksi. Leikkaa siitä juomalasilla tai piparimuotilla 16 pyöreää keksiä. Leikkaa pienemmällä pyörällä lasilla (esimerkiksi shottilasilla) tai pikkupiparimuotilla niiden keskeltä pyöreä pala pois, jotta kekseistä tulee renkaan muotoisia.
3. Paista keksejä noin kahdeksan minuuttia. Murskaa sillä aikaa karkit pienessä muovipussissa. Käytä kerrallaan vain yhden värisiä karkkeja. Laita karkkimurska teesihviin ja varista: näin pääset eroon turkinpippurien sisällä olevasta jauheesta.
4. Laita 1,5 teelusikallista karkkimurskaa jokaisen keksirenkaan sisään. Paista vielä 3-5 minuuttia, kunnes karkkimurska on sulanut ohueksi kalvoksi.
5. Jäähdytä keksit hyvin ennen kuin alat yhdistää niitä. Laita toisen keksinpuolikkaan päälle nonparelleja, ja levitä reunalle ohut kerros sulatettua suklaata. Paina toinen puolikas varovasti päälle. Siirrä keksit jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu.