
Hola! Tämän maukkaan salaatin idea on varastettu barcelonalaisesta tapasbaarista. Lisukkeena voit tarjota hyvää leipää ja Manchego-juustoa. Juomaksi sopii vaikkapa punainen vermutti.
Kikherne-kananmunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pane tomaatit uunivuokaan. Valuta öljy päälle ja sekoita. Paista uunissa 20 minuuttia.
- Tee kastike. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ripottele suola, sokeri, pippuri ja viinietikka sipuliviipaleille. Anna maustua noin 5 minuuttia. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se sipuleihin. Yhdistä sipuliseos oliiviöljyn kanssa.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastike kikherneiden joukkoon. Lisää uunissa paahtuneet tomaatit ja anna salaatin maustua muutama tunti tai yön yli.
- Keitä kananmunat koviksi, 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja revi ne salaatin joukkoon.