
Kuivahtanut leipä muhii lempeäksi kerman ja suklaan syleilyssä. Päälle vielä kinuskia ja kermavaahtoa, niin juurevan jälkiruoan juhlavampi versio on valmis. Kokeile vanukkaaseen myös raastettua mandariininkuorta.
Suklainen leipävanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki maidon ja kerman kanssa. Mausta halutessasi sitruunankuorella.
- Voitele leivät voilla ja leikkaa ne pienemmiksi noin 2 cm x 2 cm palasiksi. Kasta leipäpalat muna-nesteseokseen ja laita uunivuokaan voipuoli ylöspäin. Voit laittaa leipiä useampaan kerrokseen. Ripottele leiville suklaarouhetta. Kaada loppu munamaito vuokaan.
- Paista uunin keskitasossa 20–30 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Tarjoa vanukas kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kera.