Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: helppo minttu-suklaa tai työläämpi kaura-omena. Ensimmäinen syntyy, kun täytät pellillä paistetun ison suklaakeksin jätskillä ja tuoreella mintulla. Kaurakeksin täytteeksi yhdistät omenasosetta, italialaista marenkia ja kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 30 min + jäädyttäminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Nopea minttu-suklaapuffet sekä marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaakaokeksi
3 1/2
dl
vehnäjauhoa
200
g
voita
1 3/4
dl
tomusokeria
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
suolaa
3
kananmunankeltuaista
Täyte
1/2
punttia minttua
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
suklaarouhetta

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi. Lisää tomu-sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista keksiä 165-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vuoraa vuoka (noin 25 x 12 cm) tuorekelmulla. Puolita keksi ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
  4. Hienonna minttu. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja laita viipaleet mintun ja suklaarouheen kanssa kerroksittain vuokaan. Tasoita pinta ja lisää kanneksi toinen keksinpuolikas kanneksi. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on kunnolla jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaurakeksi
200
g
voita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2 1/2
sokeria
6
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
Omenasose
6
kotimaista omenaa
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
dl
sokeria
0,4
dl
vettä
3
keskikokoista kananmunanvalkuaista
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tämän jälkiruuan valmistamisessa tarvitset paistolämpömittaria.
  2. Leivo ensin kaurakeksi. Nypi voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja lopuksi kananmunat. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  3. Lämmitä uuni 165 asteeseen. Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista 10–12 minuuttia, kunnes keksi on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Tee täyte. Poista omenoista kodat ja paloittele hedelmät kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä, 8–10 minuuttia. Poista kansi ja keitä ylimääräinen neste pois. Poista vaniljatanko ja soseuta. Laita sivuun odottamaan.
  5. Tee italialainen marenki. Valuta kananmunien valkuaiset kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kun seos on 110-asteista, ala vatkata valkuaisia sähkövatkaimella. Kun sokeriliemen lämpötila on 119–121 astetta, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on huoneenlämpöistä ja marenki kauniin kiiltävää.
  6. Yhdistä omenasose ja marenki. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto nostellen omenamarengin joukkoon.
  7. Ota esiin suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 12 cm). Puolita kaurakeksi. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita toinen keksinpuolikas vuoan pohjalle. Kaada jäädykemassa keksin päälle ja lisää kanneksi toinen keksipuolikas. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  8. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.