Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 170 keittokirjaan.

Tämän munakokkelin paistamiseen kuluu oikeasti vain 20 sekuntia ja se on rakenteeltaan täydellisen pehmeä ja kermainen.

Vihaan aamuherätyksiä, mutta olen suuri aamiaisten ystävä. Ei liene yllätys, että nautin kananmunani erittäin mieluusti kokkelina.

Oikeastaan munakokkelia ei pitäisi leimata pelkäksi aamiaisruuaksi. Se kun on mitä mainioin lisuke esimerkiksi savukalalle. Tai jos kokkelin kylkeen latoo vaikka simppelin tomaatti-sipulisalaatin ja pari lusikallista raejuustoa, on edessä pikainen lounas.

Kollegani Riikka keksi laittaa munakokkelia jopa hodarin väliin.

Munakokkelifanina innostuinkin tästä Food52:n jännittävästä reseptistä, joka lupaa kokkelin valmistuvan 15 sekunnissa (kyllä vain) ja pysyvän aina ihanan kermaisena ja pehmeänä (siis juuri sellaisena kuin omaan makuni sopii).

Homman jujuna on lisätä kananmunien joukkoon maitoa ja maissitärkkelystä.

Pieni epäilys jyskytti takaraivossa, mutta päätin silti kokeilla. Vispasin toisessa kulhossa kananmunien rakenteen rikki, toisessa kulhossa sekoitin Maizenan täysmaitoon. Sekoittelut piti hoitaa ohjeen mukaan eri kulhoissa, koska muuten maissitärkkelys saattaisi kokkaroitua. Tottelin ohjetta, ja oma seokseni olikin täysin sileää.

Kun Maizena on liuennut maitoon, voit sekoittaa sen kananmunien joukkoon ja maustaa suolalla makusi mukaan.

Panin pannun kuumenemaan ja hetken kuluttua lisäsin kuumalle pannulle myös voin.

Tässä ohjeessa voita käytetään aika paljon, 1 ruokalusikallinen jokaista kananmunaa kohden. Tämä on ehkä sellainen ei niin terveellinen pyhäkokkeli, mutta voi tuo siihen niin hyvän maun, että sen kanssa ei kannata pihtailla.

Kun voi oli kuohahtanut, oli aika kaataa munamassa pannuun.

Munamassa sai levätä pannulla tarkalleen 3 sekuntia. Sitten pannu piti ottaa pois kuumalta liedeltä ja aloittaa munamassan hämmentäminen. Hämmennyksen rytmi oli tarkka: 1 sekunti per lastanpyöräytys ja kaikkiaan pyöräytyksiä tarvittiin 15 kappaletta.

Ja voi jehna, tasan 15 pyöräytyksen jälkeen pannulla oli annos uskomattoman pehmeää ja kermaista munakokkelia!

Kippasin kokkelin lautaselle, pyöräytin päälle pari kierrosta pippuria ja saksin yhden sipulinvarren.

Huh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Vaikeustaso
Helppo

Munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
1 1/2
rkl
täysmaitoa
1 3/4
tl
maissitärkkelystä
suolaa
3
rkl
(suolatonta) voita

Työvaiheet

  1. Vispaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito ja maissitärkkelys. Katso, että kaikki tärkkelys liukenee maitoon.
  3. Sekoita maito kananmunien joukkoon. Mausta suolalla.
  4. Kuumenna pannu liedellä. Kun se on kyllin kuuma, lisää voi ja anna sen kuohahtaa.
  5. Kaada munamassa pannuun. Anna olla kuumalla liedellä 3 sekuntia.
  6. Nosta pannu liedeltä. Pyöräytä munamassaa lastalla 15 kertaa niin, että jokainen pyöräytys vie 1 sekunnin.
  7. Kippaa kokkeli lautaselle. Syö!

Vinkki: Samalla perusohjeella voi valmistaa myös isomman tai pienemmän kokkelin, mutta reseptin kehittäjä suosittelee, ettei kerralla kypsentäisi kuin korkeintaan 6 kananmunaa. Raaka-aineiden suhteet menevät näin:

1 kananmunalle

1/2 rkl maitoa

1/2 + 1/8 tl maissitärkkelystä

1 rkl voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.