Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.

Tämän munakokkelin paistamiseen kuluu oikeasti vain 20 sekuntia ja se on rakenteeltaan täydellisen pehmeä ja kermainen.

Vihaan aamuherätyksiä, mutta olen suuri aamiaisten ystävä. Ei liene yllätys, että nautin kananmunani erittäin mieluusti kokkelina.

Oikeastaan munakokkelia ei pitäisi leimata pelkäksi aamiaisruuaksi. Se kun on mitä mainioin lisuke esimerkiksi savukalalle. Tai jos kokkelin kylkeen latoo vaikka simppelin tomaatti-sipulisalaatin ja pari lusikallista raejuustoa, on edessä pikainen lounas.

Kollegani Riikka keksi laittaa munakokkelia jopa hodarin väliin.

Munakokkelifanina innostuinkin tästä Food52:n jännittävästä reseptistä, joka lupaa kokkelin valmistuvan 15 sekunnissa (kyllä vain) ja pysyvän aina ihanan kermaisena ja pehmeänä (siis juuri sellaisena kuin omaan makuni sopii).

Homman jujuna on lisätä kananmunien joukkoon maitoa ja maissitärkkelystä.

Pieni epäilys jyskytti takaraivossa, mutta päätin silti kokeilla. Vispasin toisessa kulhossa kananmunien rakenteen rikki, toisessa kulhossa sekoitin Maizenan täysmaitoon. Sekoittelut piti hoitaa ohjeen mukaan eri kulhoissa, koska muuten maissitärkkelys saattaisi kokkaroitua. Tottelin ohjetta, ja oma seokseni olikin täysin sileää.

Kun Maizena on liuennut maitoon, voit sekoittaa sen kananmunien joukkoon ja maustaa suolalla makusi mukaan.

Panin pannun kuumenemaan ja hetken kuluttua lisäsin kuumalle pannulle myös voin.

Tässä ohjeessa voita käytetään aika paljon, 1 ruokalusikallinen jokaista kananmunaa kohden. Tämä on ehkä sellainen ei niin terveellinen pyhäkokkeli, mutta voi tuo siihen niin hyvän maun, että sen kanssa ei kannata pihtailla.

Kun voi oli kuohahtanut, oli aika kaataa munamassa pannuun.

Munamassa sai levätä pannulla tarkalleen 3 sekuntia. Sitten pannu piti ottaa pois kuumalta liedeltä ja aloittaa munamassan hämmentäminen. Hämmennyksen rytmi oli tarkka: 1 sekunti per lastanpyöräytys ja kaikkiaan pyöräytyksiä tarvittiin 15 kappaletta.

Ja voi jehna, tasan 15 pyöräytyksen jälkeen pannulla oli annos uskomattoman pehmeää ja kermaista munakokkelia!

Kippasin kokkelin lautaselle, pyöräytin päälle pari kierrosta pippuria ja saksin yhden sipulinvarren.

Huh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Vaikeustaso
Helppo

Munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
1 1/2
rkl
täysmaitoa
1 3/4
tl
maissitärkkelystä
suolaa
3
rkl
(suolatonta) voita

Työvaiheet

  1. Vispaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito ja maissitärkkelys. Katso, että kaikki tärkkelys liukenee maitoon.
  3. Sekoita maito kananmunien joukkoon. Mausta suolalla.
  4. Kuumenna pannu liedellä. Kun se on kyllin kuuma, lisää voi ja anna sen kuohahtaa.
  5. Kaada munamassa pannuun. Anna olla kuumalla liedellä 3 sekuntia.
  6. Nosta pannu liedeltä. Pyöräytä munamassaa lastalla 15 kertaa niin, että jokainen pyöräytys vie 1 sekunnin.
  7. Kippaa kokkeli lautaselle. Syö!

Vinkki: Samalla perusohjeella voi valmistaa myös isomman tai pienemmän kokkelin, mutta reseptin kehittäjä suosittelee, ettei kerralla kypsentäisi kuin korkeintaan 6 kananmunaa. Raaka-aineiden suhteet menevät näin:

1 kananmunalle

1/2 rkl maitoa

1/2 + 1/8 tl maissitärkkelystä

1 rkl voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Rapeaksi fritattua kalaa, tartarkastiketta ja punasipulia. Alankomaiden fish and chips -annos tunnetaan myös nimellä uiva hollantilainen. Tällä kertaa se valmistetaan hauesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollantilainen fish and chips

Ainekset

600
g
haukifileitä
1
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kivennäisvettä
½
dl
maitoa
2
rkl
tilliä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
ruokaöljyä
4
hot dog -sämpylää
1
punasipuli
4
rkl
makeaa sinappia
(ranskanperunoita)

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet ruodottomiksi, noin 4 cm x 10 cm:n paloiksi. Mausta suolalla.

  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kivennäisvesi, maito, hienonnettu tilli ja suola. Anna taikinan tekeytyä ja kalan maustua sillä aikaa, kun teet tartar-kastikkeen (ks. ohje alla).

  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa.

  4. Laita kalapalat taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja laske kalat varovasti kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Valuta hetki talouspaperilla.

  5. Laita kalapuikot, tartar-kastiketta, suikaloitua sipulia ja makeaa sinappia sämpylöiden väliin, tarjoile heti. Halutessasi lisää annoksiin paistettuja ranskiksia.

Tillitartarkastike

Ainekset

½
ruukkua
tilliä
2
kevätsipulinvartta
1
suolakurkku
1
tlk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli, sipulinvarret ja kurkku. Laita ne, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja sokeri kulhoon, sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Ota haltuun omatekoisen granolan ohje! Voit valmistaa rapeasta paahdetusta myslistä joko omena- tai suklaaversiota. Kauniiseen purkkiin pakatusta granolasta saa myös ihanan ruokalahjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l granolaa
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granola

Ainekset

1
l
kaurahiutaleita
1–1½
dl
vaahterasiirappia
1
dl
rypsiöljyä
Suklaagranolaan
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
100
g
tummaa suklaata
Omenagranolaan
1
rkl
kanelia
1
rkl
kardemummaa
2
tl
inkivääriä
dl
kuivattua omenaa kuutioina

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi ja öljy keskenään. Jos teet suklaagranolaa, lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Omenagranolaan lisää mausteet.

  2. Levitä granolaseos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia. Kääntele granolaa puolessa välissä.

  3. Suklaagranolaa varten rouhi suklaa veitsellä ja sekoita suklaa heti kuuman granolan joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita kuivatut omenakuutiot vasta jäähtyneen granolan joukkoon.

  4. Säilytä tiiviissä astiassa ja nauti jogurtin tai maidon kanssa.

Kommentit (0)