Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Meheväksi kypsennetty broileri saa pintaansa maukkaan mausteseoksen. Valitse rakuunaa ja vuohenjuustoa, inkivääriä ja seesamia tai tulisia suolapähkinöitä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-seesami

Ainekset

1
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
seesamisiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita inkivääritahna teriyakiin ja sivele seos kypsien fileiden pintaan. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1169 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Pasta-pinaattivuoassa rouskuvat myös rapeat varsiparsakaalit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pasta-pinaattivuoka

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtipinaattia pakasteesta
1
sitruuna
2
prk (á 2½ dl)
ruokakermaa
1
dl
vettä
2
dl
mozzarellajuustoraastetta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
varsiparsakaalia
½
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
ricotta-pinaattitortelloneja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata lehtikaali ja purista vesi pois.
  3. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu.
  4. Sekoita kerman joukkoon vesi, pinaatti, 1½ dl juustoraastetta, pippuri ja suola.
  5. Huuhtele varsiparsakaalit ja tomaatit. Leikkaa kaaleista kuivat kannat ja pilko varret 3 sentin paloiksi.
  6. Levitä tortellonit uunivuoan pohjalle. Kaada joukkoon kermaseos. Lisää päälle varsiparsakaalit ja tomaatit. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Kypsennä pastavuokaa uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Ruokakerman voi korvata pippuri- tai sitruunakermalla. Unohda silloin pippuri tai tuoreen sitruunan raaste ja mehu.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1169 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Kotitekoisen coleslaw’n ja makean punasipulin ansiosta hodareita kelpaa tarjota juhlissakin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit

Ainekset

6
hodarisämpylää
6
krakovanmakkaraa tai kasvismakkaraa (esim. Makukeittiön)
Karamellisoitu punasipuli
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vaaleaa siirappia
¼
tl
suolaa
Coleslaw-salaatti
lohko (n. 300 g)
kaalia
1
porkkana
1
dl
majoneesia
1
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
basilikaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin lisukkeet. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota viipaleet öljyssä. Lisää joukkoon siirappi ja suola.
  2. Viipaloi kaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kaali ja porkkanaraaste. Lisää joukkoon majoneesi ja etikka.
  3. Paahda sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa. Paista makkarat pannulla.
  4. Levitä basilikan lehtiä, coleslaw-salaattia ja punasipulia halkaistun sämpylän sisään. Nosta höyryävä makkara keskelle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1169 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Letuista tulee ihanan rouheita, kun mukaan raastaa mehukasta porkkanaa. Niiden pariksi ja täytteeksi sopii lempeänmakuinen sienimuhennos, joka onnistuu niin suppilovahveroista kuin muistakin pannuvalmiista metsäsienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanaletut sienitäytteellä

Ainekset

3
dl
porkkanaa hienoksi raastettuna
2
tl
tuoretta salviaa hienonnettuna
3
kananmunaa
5
dl
maitoa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
25
g
voita
SIENIMUHENNOS
1
l
pannuvalmiita metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
3
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Hienonna salvia. Vatkaa munat, maito ja jauhot kulhossa vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, porkkanaraaste ja salvia. Anna taikinan turvota täytteen valmistumisen ajan.

  2. Puhdista ja leikkaa sienet suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipuleiden vihreät varret viimeistelyyn. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla 2–3 minuuttia. Lisää jauhot ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada kerma pannuun voimakkaasti sekoittaen. Anna muhennoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä täyte lämpimänä lettujen paistamisen ajan.

  3. Paista letut isolla pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Täytä sienimuhennoksella. Hienonna päälle kevätsipulia.