klo 8:38 | 10.5.2018

Nämä ihanat nokkosletut sopivat moneen ruokavalioon, sillä niissä ei ole vehnää, maitoa tai kananmunaa. Lettujen täytteiksi voit valita suolaista tai makeaa oman mielesi mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Ton-ton-ton-nokkosletut
Ainekset
3
dl
kikhernejauhoja
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
3
dl
tuoretta nokkosta (tai pinaattia)
1/2
dl
öljyä
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, vesi ja suola huolellisesti. Keitä nokkosia runsaassa vedessä 2 minuuttia. Purista vesi pois ja hienonna lehdet taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
- Paista taikinasta noin kymmenen ohutta lettua paistinpannussa tai muurikassa. Käytä riittävästi öljyä ja tee letuista vain keskikokoisia, niin ne eivät repeä.
- Tarjoa suolaisen tai makean täytteen kanssa (ohjeet alla).
Sieni-parsatäyte
Ainekset
1
nippu
vihreää parsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
Sienikastike
2
kesäsipulia varsineen
1
l
kantarelleja (tai suppilovahveroita tai herkkusieniä)
1
rkl
oliiviöljyä
2-2 1/2
dl
(kaura)kermaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois ja kuori parsat halutessasi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista parsat rapsakan kypsiksi. Mausta suolalla. Parsat voi myös grillata.
- Hienonna sipulit ja viipaloi vihreät varret. Revi kantarellit puoliksi.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulin vaaleaa osaa pari minuuttia. Lisää sienet ja paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sipulinvarsilla.
- Jaa kastike ja parsat letuille ja kääri rullalle.
Makea manteli-omenatäyte
Ainekset
1 1/2
dl
manteli- tai maapähkinävoita
2
omenaa
1/2
dl
rouhittua tummaa suklaata
Työvaiheet
- Viipaloi omenat. Levitä mantelivoita letulle. Lisää päälle omenaa ja rouhittua suklaata.