Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3391 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Kukkakaalia, juustoa, pähkinää ja päärynää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Kolmen juuston kukkakaalipiiraat

Ainekset

Vuokiin
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
Pohja
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
75
g
voita
4
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
purjo
30
g
voita
1
pieni kukkakaali (200 g)
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
muskottipähkinää
1
tl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/4
tl
kuivattua chiliä
1/2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
dl
kasvislientä
200
g
ranskankermaa
30
g
kovaa cheddaria
30
g
parmesaania
30
g
fetaa
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Tee päärynähilloke jo edellisenä päivänä (ks. ohe alhaalla).
  2. Voitele ja jauhota 4 annosvuokaa (vet. 1,2 dl). Nosta vuoat jääkaappiin odottamaan.
  3. Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa, nypi kylmä voi käsin joukkoon. Lisää vesi ja pyöritä taikinaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin.
  4. Valmista täyte. Leikkaa noin 10 cm:n pala purjon valkoista osaa ja hienonna se terävällä veitsellä. Kuullota purjoa voissa pannussa 5 minuuttia.
  5. Irrota kukkakaalin kukat ja viipaloi ne. Sekoita jauho, muskotti, timjami, chili, suola ja pippuri keskenään. Kaada mausteseos kukkakaaliviipaleiden kanssa tilavaan pussiin, sulje pussi ja ravistele hyvin. Lisää pussin sisältö paistinpannuun purjojen joukkoon ja sekoita.
  6. Kuumenna kasvisliemi. Lisää liemi ja crème fraîche pannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Raasta juustot hienoksi ja murustele feta. Lisää juustot kasvisten joukkoon, sekoita, sammuta liesi ja jätä juustot sulamaan. Anna täytteen jäähtyä haaleaksi.
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja ota taikina jääkaapista. Kauli taikina noin 3 mm:n vahvuiseksi. Ota taikinasta vuuan avulla 4 pyöreää kantta. Jaa loppu taikina 4 osaan. Painele taikinapalat sormin tasaisesti annosvuokiin. Anna taikinan tulla vuuan reunojen yli, jotta saat kiinnitettyä siihen kannen.
  8. Täytä vuoat kukkakaali-juustoseoksella. Leikkaa ylimääräinen taikinareuna pois, voitele reunat kananmunalla ja nosta taikinakannet päälle. Tiivistä reunat haarukalla. Tee kanteen 2 viiltoa terävällä veistellä ja voitele kannet kananmunalla.
  9. Paista piiraita uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpiminä päärynähillokkeen kanssa.

Vinkki! Jos täytettä jää yli, nauti se vaikka paahtoleivän päällä.

Pähkinäinen päärynähilloke

Ainekset

3
kovaa päärynää
1
tl
sitruunan kuorta
1/2
sitruunan mehu
1 1/2
dl
vettä
2-3
dl
sokeria
1/2
dl
saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta 1 tl sitruunankuorta ja purista puolikkaista mehu.
  2. Huuhtele ja kuivaa päärynät, poista kannat ja siemenkodat ja lohko päärynät. Laita lohkot, sitruunankuori ja -mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos sulaa. Alenna lieden lämpöä, lisää pähkinät ja keitä kevyesti poreillen 40 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, ettei hilloke pala pohjaan. Jos hilloke tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
  3. Jäähdytä hilloketta kattilassa 15 minuuttia sekoitellen.
  4. Kaada hilloke puhtaaseen purkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä viileässä.

(2-3 dl, 1 t)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3391 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Muistatko jauheliha-letturullat? Samoista klassikkoaineista syntyy näyttävä kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lettukakku jauhelihatäytteellä

Ainekset

3
munaa
6
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
voita paistamiseen
Täyte
1
sipuli
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (250 g)
sulatejuustoa, (esim. Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar)
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rs (200 g)
pieniä herkkusieniä
1
rkl
öljyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
ruukku jääsalaattia
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat, puolet maidosta ja jauhot keskenään. Lisää loppu maito ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää joukkoon juustodippi, pippuri ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Lohko sienet ja paista ne erikseen pannulla tilkassa öljyä.
  4. Pese ja halkaise tomaatit. Revi salaatinlehdet sekä lehtipersiljaruukusta lehdet ja hennoimmat varret.
  5. Paista letut voissa pannulla.
  6. Kokoa kakku. Lado tarjoiluvadille kerroksittain lettu, salaattia, jauhelihakastiketta, sieniä, tomaatteja ja persiljaa.

Vinkki! Muutama lettu saattaa jäädä yli. Tarjoa ne myöhemmin vaikka mansikoiden kera.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Tryffelin makuinen kauramuru pursuaa umamia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sienipiirakka

Ainekset

1
pakastepiirakkataikina
Täyte
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
paprika
1
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kauratuotetta (esim. Planti crea-my cooking onion)
2
munaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
2
dl
mozzarellaraastetta
1
ps (120 g)
Delikaura sieni-tryffeli
(tuoretta rosmariinia)

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Painele taikina pyöreän (ø 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia ennen täyttämistä.
  4. Lohko sienet. Pese ja pilko paprika. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä muutama minuutti.
  5. Sekoita ruokakerman joukkoon munat, rosmariini ja suola.

  6. Nosta piirakkapohja uunista. Kaada kerma-munaseos vuokaan. Ripottele pinnalle puolet juustoraasteesta, paprikat, paistetut sienet ja Delikaura-murut. Levitä pinnalle loput juustoraasteesta.

  7. Kypsennä piirakkaa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.