klo 13:00 | 10.12.2015

Bataattikeiton pintaan raastetaan "inkiväärilumi". Keiton mausteet potkaisevat mukavasti, joten jos syöjillä on herkät suut, piparkakkumaustetta ja inkivääriä voi laittaa hillitymmin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Piparkakkumausteinen bataattikeitto
Ainekset
1
(noin 700 g) bataatti
1
sipuli
2
rkl
(20 g) tuoretta inkivääriä
2
rkl
öljyä
1/2
sitruunan mehu
1 1/2
tl
piparkakkumaustetta
6
dl
kasvislientä
2
dl
kaurakermaa
Lisäksi
inkiväärilunta (eli pakastettua inkivääriä raasteena)
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi bataatti 2–3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja inkivääri ja kuullota 2 minuuttia. Lisää bataattikuutiot ja paista 2 minuuttia. Purista sitruunasta mehu ja lisää se sekä piparkakkumauste ja kasvisliemi kattilaan. Keitä 15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsynyt pehmeäksi. Lisää kaurakerma ja soseuta sauvasekoittimella.
- Raasta keittoannoksien päälle pakastettua inkivääriä juuri ennen tarjoilua. Annostele inkivääriä maun mukaan.
VINKKI Inkiväärilumi syntyy, kun pakastat kuoritun inkivääripalan ja raastat siitä hienolla terällä lunta.