Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialainen perinnekeitto saa vitamiinipäivityksen lehtikaalista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Talvinen lehtikaaliminestrone

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
keskikokoista perunaa
2
lehtisellerinvartta
1
pkt (170 g)
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
1
tlk (400 g)
kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
5
dl
lihalientä
100
g
lehtikaali
2
dl
keitettyjä kikherneitä
Lisäksi
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
raastettua parmesaania
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Viipaloi sellerit. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
  2. Kuullota kasviksia ja pekonia öljyssä kattilassa 3–4 minuuttia. Lisää rosmariini, tomaatit ja lihaliemi kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää.
  3. Soseuta keittoa sauvasekoittimella siten, että se suurustuu vähän. Suurin osa paloista saa jäädä keittoon kokonaisena.
  4. Leikkaa lehtikaalista pois kova lehtiruoti. Revi kaali pieniksi suupaloiksi. Lisää ne ja kikherneet kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää tarvittaessa lihalientä.
  5. Viimeistele keitto pippurilla, parmesaanilla ja persiljasilpulla.

Pinjansiemen-juustosämpylät

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2 1/2
dl
vettä tai ruokakermaa
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
oliiviöljyä
Täyte
1
dl
pinjansiemeniä
100
g
juustoa (parmesaania tai gruyéreä)
1
valkosipulinkynsi
50
g
huoneenlämpöistä voita
3
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
Lisäksi
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinaa koko ajan vaivaten. Lisää öljy, kun jauhoista on lisätty noin puolet, ja alusta sitten loput jauhot taikinaan.
  2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia, vedottomassa paikassa.
  3. Paahda taikinan kohotessa pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne ovat kullanruskeita; liikuttele siemeniä, etteivät ne pala. Rouhi siemenet. Raasta juusto. Hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä pehmeän voin kanssa.
  4. Painele kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Laita voi pieninä nokareina taikinalevylle. Ripottele juustoraaste, siemenet ja yrttisilppu päälle. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta 12 palaa. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  5. Voitele sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.(12 kpl, 10 min + kohotus 50 min + kypsennys 15 min)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.