
Gluteenitonta pastaa valmistetaan niin maissista, riisistä, hirssistä kuin pavuistakin. Maista vaihteeksi vaikkapa tattaripastaa tulisten katkarapujen kera. Lehtikaali ja pavut viimeistelevät terveellisen ja maukkaan aterian.
Katkarapu-papupasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chileistä siemenet ja hienonna palko. Paloittele selleri. Poista lehtikaalista ruoti ja hienonna lehdet.
- Kaada puolet öljystä ja soijasta pannulle. Paista kasviksia kuumalla lämmöllä noin 3 minuutin ajan. Lisää kanaliemikuutio ja vesi ja anna kiehua kovalla lämmöllä pari minuuttia, kunnes neste haihtuu ja kasvikset ovat kypsiä, mutta eivät veteliä. Kaada valutetun pastan joukkoon.
- Kaada loput öljystä ja soijasta toiselle pannulle ja paista rapuja hetki kovalla lämmöllä. Varo etteivät ne sitkisty. Lisää pastan joukkoon. Hienonna pinnalle sellerin lehtiä.