Yhdistä kylmäuutettu kahvi ja italialainen katkero.
Kylmään veteen tehdyssä kahvissa korostuu hapokkuuden ja karvauden sijaan kahvin makeus. Voit valmistaa kylmäuutetun kahvin yön yli uuttamalla. Toinen vaihtoehto on keittää kahvi tavallisesti kahvinkeittimellä. Korvaa kuitekin kolmasosa keitinvedestä jääpaloillaa, jotka sujautat pannuun. Anna kahvin tippua jääpedille.
Kylmäkahvi-aperol
Ainekset
Työvaiheet
- Laita lasiin runsaasti jäitä. Kaada päälle kylmäuutettu espresso, Aperol ja tonic, sekoita. Koristele juoma viipaleella appelsiinin kuorta.
Vinkki Jos haluat juomaan enemmän katkeron makua, käytä Aperolin sijalla esimerkiksi Camparia.
Kylmäuutettu vaniljaespresso
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kahvi ja vesi huolella kannellisessa lasipurkissa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Anna seistä huoneenlämmössä 10 tuntia.
- Suodata kahvi harsokankaan tai suodatinpaperin läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kahvi säilyy hyvänä noin viikon.