Halloumijuustopasta
Ainekset
Työvaiheet
Pastataikina:
Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskellesyvennys, johon lisätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltäreunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Annataikinan levätä peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltavan taikinan eitarvitse levätä ennen jatkokäsittelyä.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, otasiitä taikinapyörällä nauhoja tai muoteilla pikkukuvioita tai tee itselasagnelevyjä vuokaasi. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloitällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin jokakerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus onsaavutettu. Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon. Annapastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.
Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussavedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois. Tarjoa kastikkeenja juustoraasteen kera. Tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää.