
Tarjoiluvadille tai annosmaljoihin koottavat pikajälkkärit pelastavat, kun yllätysvieraat ovat jo ovella (tai makeanhimo iskee äkillisesti).
Pappilan hätävara -tyyppisiin pikajälkiruokiin ei välttämättä tarvitse lainkaan reseptiä. Kerrosjälkiruoka syntyy helpoimmin kermavaahdosta, hillosta, ja keksinmuruista, mutta kerroksiin voi lusikoida oikeastaan mitä vain jääkaapista ja kuivaainekaapista löytyvää makeaa: kermaa, rahkaa, jogurttia, keksejä, kakkupaloja, marenkia, pähkinöitä, suklaata, kinuski- tai lakristsikastiketta, marjoja, hedelmiä, hilloja...
Tässä resepteinä viisi erilaista ja toimivaa yhdistelmää pikajälkkäreihin.
Kesäinen: pika-pavlova
Pavlova, tuo näyttävä marenkitorttu, valmistuu nopeasti, kun käytät kaupan valmiita marenkeja jälkiruuan pohjana. Kesällä pavlova on mitä parhain jälkiruoka, kun sen pinnalle voi ripotella reilusti tuoreita marjoja. Kokeile niin mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, herukoita tai kirsikoita. Murennerusta marengista valmistettunakin pavlova on yllättävän näyttävä herkku.
Ohjeen pika-pavlovaan löydät täältä.
Sokerihiirelle: banoffee-jälkkärit
Sopan supersuosittu banoffee-jälkkäri on todellinen sokerihiiren unelma. Kinuskia, banaania, keksejä ja kermavaahtoa - tätä ei voi kerrassaan vastustaa. Englantilaiselta banoffee-tortulta makunsa lainaava jälkkäri maistuu erityisen hyvin perheen nuorisolle.
Tästä saat ohjeen ja videoreseptin banoffee-jälkiruokiin.
Kevyempi vaihtoehto: pistaasi-jogurttimaljat
Mukavan keveä pikajälkkäri syntyy maustamattomasta jogurtista, sitruunatahnasta, viinirypäleistä ja itsetehdystä pistaasirouheesta. Jos haluat nopeuttaa jälkiruuan valmistumista, jätä pistaasirouheen valmistaminen ja käytä kaupan valmista granolaa antamaan jälkkäriin rouheutta.
Ohjeen pistaasi-jogurttimaljoihin löydät täältä.
Bileisiin: pina collada -jälkkärit
Aikuiseen makuun sopiva pikajälkkäri maistua tutulle suosikkicocktailille. Käytä ananasviipaleet nopeasti paistinpannulla rommin ja ruokosokerin kanssa. Kokoa annoksiin karamellisoidun ananaksen lisäksi mascarponella maustettua kermavaahtoa ja marenkia.
Pina collada -jälkkärien ohjeeseen pääset tästä.
Suklaan himoon: triplasuklaamaljat
Suklaan ystävät huomio! Tämä jälkiruoka on teille. Tuhti kerrosjälkkäri pitää sisällään niin valko- kuin tummaa suklaata sekä suklaapähkinätahnaa. Appelsiini raikastaa mukavasti täyteläistä kokonaisuutta.
Ohjeen kolmen suklaan jälkkäriin löydät täältä.