
Vaniljaista fenkoli-mustikkahilloa voit nautiskella sinihomejuuston kaverina tai maustaa sillä kesän vihannekset ja graavikalasalaatin.
Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa fenkolinsiemeniä hieman huhmaressa.
- Mittaa kattilaan mustikat, vesi, vaniljatanko ja fenkolinsiemenet. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.
- Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.
- Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.