
Gnocchit onnistuvat myös pakastetusta perunasoseaineksesta. Kastike tarttuu paremmin gnoccheihin, kun teet niiden pinnalle haarukalla uria. Torvisienipesto on täydellinen soosi gnoccheille.
Gnocchit
Ainekset
Työvaiheet
- Anna perunasoseaineksen sulaa jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
- Sekoita kananmuna, jauho ja suola joukkoon.
- Pyöritä taikina peukalonpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa tangot noin 1 cm:n mittaisiksi paloiksi. Pyöritä palat vehnäjauhoissa ja painele haarukalla hieman litteämmäksi. Kastike tarttuu paremmin gnocchin pintaan syntyviin uriin.
- Valmista torvisienipesto tai muu haluamasi kastike ennen gnocchien kypsentämistä.
- Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Gnocchi on kypsä, kun se nousee pintaan. Nostele valmiit gnocchit reikäkauhalla laakeaan astiaan kannen alle. Tarjoa esimerkiksi torvisienipeston kanssa.