Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Keitot
6:25 | 18.10.2018

Pepen lohikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Pepe Willbergin päivänä Satulinnassa herkutellaan aidolla, kermaisella lohikeitolla. Maun salaisuus on rauhassa hauduteltu klassinen kalaliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min + 30 min liemen keittäminen
Helppo

Pepen lohikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Kalaliemi
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
porkkana
pala
palsternakkaa
pala
juuriselleriä
1
rkl
öljyä
1
kirjolohen pää ja ruodot (kidukset poistettuna)
3
laakerinlehteä
6
maustepippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
Keittoon
1
sipuli
pala
purjoa
2
porkkanaa
2
rkl
voita
500
g
kiinteitä perunoita
noin 1 1/2
tl
suolaa ja mustapippuria myllystä
3
laakerinlehteä
6
dl
kalalientä
2
dl
kuohukermaa
noin 600
g
kirjolohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1
ruukku
tilliä

Vaiheet

  1. Valmista ensin kalaliemi. Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota niitä öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää lohenruodot ja mausteet sekä valkoviini. Kiehauta ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 25 minuuttia. Jäähdytä hetki ja siivilöi liemi talteen.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota kasviksia voissa kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kalaliemi, suola, mustapippuri ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.
  4. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon ja keitä noin kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri kypsiä.
  5. Poista sillä aikaa lohifileistä nahka ja ruodot ja paloittele kalat. Lisää kalat keittoon kerman kanssa. Hauduta pari minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna lopuksi joukkoon runsaasti tilliä.

Vinkki! Jos käytät valmista kalalientä, vähennä suolan määrää. Ohjeen mukaan haudutetussa kalaliemessä ei ole lainkaan suolaa.

Lisää aiheesta
  • Evelinan seesamikasvikset
  • Anne Mattilan tomaattikeitto
  • Lauri Ylösen lasinuudelisalaatti
  • Tuuren siikaceviche
  • Ellinooran punajuuririsotto
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vain elämää
Pepe Willberg
lohikeitto
kalakeitto
päivän katiska

Suosituimmat

Haudutettu lohi ja lämmin kurkkusalaatti

Sipsejä ja siianmätiä

Piparimokkapalat

Misolohi-bataattivuoka

Sinappi-tillikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini