klo 14:27 | 16.9.2016

Nämä pannarit valmistuvat ilman kananmunaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 15 pientä pannaria
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Porkkana-banaanipannukakut
Ainekset
6
rkl
vettä
2
rkl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kauramaitoa
1
rkl
sitruunamehua
1/2
dl
täysjyväspelttijauhoja tai tattarijauhoja
1/2
dl
kvinoajauhoja
(1 tl maca-jauhetta)
1/3
tl
kanelia
1/3
tl
kardemummaa
1/3
tl
vaniljajauhetta
1
pieni porkkana
1
banaani
Lisäksi
1-2
rkl
kookosöljyä paistamiseen
kauden marjoja
juoksevaa tahinia
Työvaiheet
- Sekoita vesi ja pellavansiemenrouhe keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään pellavageeliksi. Pellavageeli korvaa kananmunat vegaanisessa ruuanlaitossa.
- Sekoita kauramaito ja puristettu sitruunamehu keskenään ja laita sekin jääkaappiin. Sitruunamehu tekee kauramaidosta happa-mampaa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuori ja raasta porkkana ja sekoita raaste jauhoseokseen. Lisää 2/3 banaanista (säästä 1/3 koristeluun) ja soseuta tasaiseksi haarukalla. Lisää kauramaito ja pellavageeli jääkaapista. Sekoita lusikalla tasaiseksi, melko kiinteäksi taikinaksi.
- Kuumenna kookosöljy pannussa. Paista taikinasta pieniä pannukakkuja (noin 1 rkl taikinaa) noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Asettele pannukakut lautaselle ja koristele banaaniviipaleilla, marjoilla ja tahinilla.