Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä grillattuja muikkuja, tsatsikia ja fenkoliraastetta.
Grillatut muikut ja tsatsiki
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin tsatsiki. Kuori kurkku ja leikkaa se pitkittäin neljään osaan. Poista vetinen sisus. Raasta kurkku siivilään ja ripottele pinnalle suolaa. Se irrottaa kurkusta ylimääräistä nestettä. Puristele neste käsin pois kurkkuraasteesta ja jätä kurkku vielä siivilään. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet; säästä hieman lehtiä annosten koristeluun. Sekoita valkosipuli, hienonnettu minttu ja kurkkuraaste kulhossa jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja tiputtele oliiviöljy pinnalle. Anna maustua 30 minuuttia.
- Tee fenkoliraaste. Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohueksi. Laita suikaleet jääveteen. Se rapsakoittaa fenkolia. Ota suikaleet vedestä vasta juuri ennen tarjoamista, pyörittele ne sitruunanmehussa ja oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Sekoita hyvin.
- Lämmitä grillipannu erittäin kuumaksi. Mausta muikut oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kuumassa pannussa kauniin värisiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Kokoa annokset ja valuta pinnalle hieman öljyä. Viimeistele suikaloiduilla mintunlehdillä.