Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuusti

Työvaiheet

Taikina

 1,000 kg   vettä   

0,100 kg   maitojauhetta    

0,025 kg   suolaa   

0,400 kg   sokeria   

0,200 kg   hiivaa   

0,200 kg   munia   

0,400 kg   voita    

2,600 kg   vehnäjauhoja   

4,925 kg 78 kpl á 0,063 kg  

 

Täyte

 0,390 kg   voita    

0,390 kg 78 kpl á 0,005 kg  

 

Kanelisokeri

 0,330 kg   sokeria   

0,060 kg   kanelia   

0,390 kg 78 kpl á 0,005 kg  

 

Voiteluun

 0,078 kg   munaa   

0,078 kg 78 kpl á 0,001 kg  

 

Pinnalle

 0,078 kg   raesokeria   

0,078 kg 78 kpl á 0,001 kg  

5,861 kg 78 kpl á 0,075 kg

 

Valmistusohje

Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Korvapuusti:

Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi, 25 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä notkistettu voi matolle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle tasiainen kerros kanelisokeria. Rullaa matto. Leikkaa rulla 60 g:n paloiksi. Paina palojen keskusta alas korvapuustiksi. Nostata korvapuustit. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustit 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Lempeistä lempein uunikaurapuuro saa kauniin hillasilmän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Hitaasti haudutettu kaurapuuro

Ainekset

4
dl
isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
5–6
dl
täysmaitoa
25
g
voita
LISÄKSI
5
dl
lakkoja (pakaste tai tuore)
2
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet uunivuokaan. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja suola. Peitä vuoka foliolla ja laita se 100-asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.

  2. Lisää puuroon maito ja voi. Laita puurovuoka syvälle uunipellille ja täytä pelti vedellä. Hauduta puuroa uunissa vesihauteessa toinen tunti.

  3. Nosta uunin lämpötila 120 asteeseen. Voit lisätä puuroon tarvittaessa tilkan maitoa. Kypsennä vielä 30 minuuttia.

  4. Sulata pakastetut lakat. Sekoita marjoja ja sokeria kulhossa niin, että marjat mehustuvat. Tarjoa puuron kera. Lisää halutessasi voisilmä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Taivaallista mannaa! Speltistä keität terveellisen ja ravinteikkaan pehmopuuron.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-vaniljamanna

Ainekset

5
dl
maitoa
1
dl
puolukoita
1
vaniljatanko
1
dl
spelttimannaa (Sunspelt)
1
vaniljatanko
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
kirsikoita (pakaste tai tuore)
2
dl
puolukoita
2
rkl
hunajaa
1
rs (250 g)
maitorahkaa
4
dl
mysliä

Työvaiheet

  1. Laita maito ja 1 dl puolukoita kattilaan. Surauta sauvasekoittimella niin, että puolukat soseutuvat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa puolikkaista siemenet veitsenkärjellä puolukkamaitoon.

  2. Kuumenna kiehuvaksi ja vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Anna puuron hautua kannen alla 5 minuuttia.

  3. Sulata kirsikat ja puolukat tarvittaessa. Halkaise kirsikat ja poista kivet. Laita marjat kulhoon ja mausta hunajalla.

  4. Tarjoa puuro marjojen, rahkan ja myslin kanssa.

VINKKI! Puuron nesteenä voi käyttää myös kasvipohjaista maitoa tai veden ja maidon seosta.