Muikut maustetaan italialaisittain parmesaanilla, sitruunan kuorella ja yrteillä.
Parmesaanimuikut
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele muikut, kuivaa ne talouspaperilla ja laita kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele kaloja käsin niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Lado muikut leivinpaperilla päällystetylle pellille vieri viereen.
- Murustele leipä kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit ja lisää ne leivänmurujen joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuori ja parmesaanijuusto ja lisää myös ne sekä 2 ruokalusikallista oliiviöljyä kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä yrtti-valkosipulimuruseos muikkujen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pirskottele lopuksi oliiviöljyä kalojen pintaan ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes muikut ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.