Helppo, sopivan mieto mutta mausteinen chili sin carne maistuu myös lapsille! Lisää halutessasi chilin määrää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Helppo chili sin carne
Ainekset
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chilipalko
2
rkl
öljyä
2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
timjamia
500
g
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
dl
tummaa soijarouhetta
1
prk (385 g)
kypsiä kidneypapuja
2–3
rkl
soijakastiketta
2–3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
siirappia
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili, josta on poistettu siemenet. Kuullota sipulit ja chili savupaprikajauheen ja juustokuminan kanssa öljyssä paistokasarissa.
- Mausta timjamilla. Lisää tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Lisää soijarouhe ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 15–20 minuuttia.
- Lisää haudutuksen aikana joukkoon siivilässä huuhdotut pavut. Mausta soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja siirapilla. Tarkista maku.
- Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Tein saman palkoset savustetuista härkäpavuista, tulee hyvää ilma savupaprikaa!
Soijarouheen kun korvaa lihalla on syötävää. Ja ilmakin on oli hieno kun tätä tein.
Kiitos reseptistä, oli hyvää. Mistä näitä Jöraneita tulee aina kommentoimaan kekseliäitä läppiään?
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️