Sacherleivokset
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita leivosten valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
-
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.
-
Kaada leivostaikina voideltuihin vuokii.
-
Paista leivoksia uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa n.10 min.
-
Kumoa pohjat hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä marmeladia kahteen väliin. Sivele leivosten pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
-
Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus leivosten päälle ja reunoille.