klo 15:12 | 18.11.2016
Inkivääri maustaa kookoskermaan keitetyn riisipuuron. Meheviksi paahdetut appelsiini- ja luumulohkot korvaavat sekahedelmäsopan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Inkivääririisi ja paahdetut hedelmät
Ainekset
1
dl
puuroriisiä
4
dl
vettä
1
rkl
hienonnettua inkivääriä
2
dl
kookoskermaa
½
tl
jauhettua vaniljatankoa myllystä (esim. Dr. Oetker) tai 1 tl vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
1
(luomu)appelsiini
8
luumua
½
dl
ruokosokerisiirappia
Työvaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Älä polta pohjaan.
- Kuori ja hienonna inkivääri. Lisää inkivääri, kookoskerma, vanilja, suola ja sokeri puuroon. Jatka hauduttamista vähintään 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä haudutuksen aikana.
- Pese appelsiini ja luumut huolellisesti. Leikkaa appelsiini 8 lohkoksi. Lohko luumut. Laita hedelmät uunivuokaan ja valuta siirappi päälle. Paahda hedelmiä uunissa grillivastuksen alla noin 3 minuuttia.
- Annostele inkivääririisi kuppeihin. Purista paahdetusta appelsiinilohkosta mehua pinnalle ja nostele loput hedelmät annosten päälle.