
Reilusti pinaattia, tomaattikastiketta ja mozzarellaa... Tämä kasvispizza on tricolore!
Pizza Tricolore
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sekoita paseerattu tomaatti, tomaattipyree, valkosipuli ja mausteet keskenään. Hienonna pinaatti ja viipaloi mozzarella.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä soikioksi. Pohja saa jäädä paksuksi.
- Levitä pizzalle tomaattikastike. Ripottele pinaatti kastikkeen päälle ja lopuksi mozzarella. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
- Kypsennä pizzaa uunissa noin 15 minuuttia. Kytke lopuksi uunin grillivastus päälle kolmeksi minuutiksi, jotta pizza saa kauniin pintavärin. Tarjoa heti.
Slow food pizzapohja
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa vehnäjauhot joukkoon. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia käsin. Lisää öljy ja vaivaa vielä 3 minuuttia.
- Anna taikinan kohota jääkaapissa 12-20 tuntia. Mitä pidempään ja hitaammin taikina saa kohota, sitä maukkaampaa siitä tulee. Pitkä kohotusaika vaikuttaa myös rakenteeseen