Mainos
Burgerimies Suomessa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Angelin poroburgeri

Ainekset

4
kpl
Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4
kpl
Naughty BRGR Poroburgeripihvejä (Rauhassa yön yli jääkaapissa sulatettuna)
4
tl
Naughty BRGR Burger Suola -maustesekoitusta
1
pkt
Koskenlaskija-juustoa
2
dl
Naughty BRGR Base Aiolia
1
rkl
tuoretta timjamia, hienonnettuna
2
dash tabascoa
2
rkl
puolukoita
2
rkl
mustikoita
2
rkl
karpaloita
250
g
punakaalia
100
g
ankanrasvaa
1
dl
punaviinietikkaa
2
dl
punaviiniä
200
g
lehtikaalia
50
g
voita
1
sitruunan raastettu kuori
1
rkl
sitruunan mehua
1
kynsi
valkosipulia
1
hopea- tai keltaisipuli

Työvaiheet

  1. Ota Koskenlaskija-juusto pois paketista ja laita lämmönkestävään astiaan, joka mahtuu savustuspönttöön. Savusta juustoa pöntössä reiluilla savupuruilla noin tunti.
  2. Aja punakaali aivan pieneksi muruksi joko yleiskoneessa tai leikkaa veitsellä. Lisää kaalisilppu kattilaan yhdessä ankanrasvan, punaviinin ja punaviinietikan kanssa ja keitä keskilämmöllä noin tunti, tai kunnes kaali on pehmennyt. Lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana, mutta haihduta kuitenkin se lähes kokonaan pois ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kulhossa Base Aioli, marjat, hienonnettu tuore timjami ja kaksi töräystä tabascoa. Sekoita kunnolla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Revi lehtikaaleista kovat lehtiruodit pois ja paista pannulla voissa rapeiksi. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella sekä suolalla ja pippurilla.
  5. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat mukavasti paahtuneet.
  6. Mausta poropihvit burgersuolalla kauttaaltaan ja paista kuumalla pannulla voissa noin 3 minuuttia per puoli kunnes pihvit ovat ruskistuneet.
  7. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Helpot hölskykurkut ja inkiväärillä maustettu majoneesi viimeistelevät kanahampurilaiset. Hampurilaissämpylät voit ostaa valmiina tai leipoa itse.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanahampurilaiset ja minttukurkut

Ainekset

4 - 6
sämpylää
1
pkt (600 g)
kananpojan paistileikkeitä
Marinadi
1
dl
bbq-kastiketta (esim. Santa Maria Smoky Hickory)
1
rkl
sriracha-chilikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
Hölskytettävät minttukurkut
½
kurkku
2
limettiä
1
dl
mintun lehtiä
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
Inkiväärimajoneesi
3
dl
majoneesia
3
rkl
inkiväärimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi broilerin paistileikkeet talouspaperilla ja lado ne uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset. Silppua joukkoon maun mukaan valkosipulia. Kaada marinadi leikkeiden päälle.
  2. Pyöräytä niin, että marinadi tarttuu lihoihin kauttaaltaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 1½ tuntia.
  3. Revi kypsä broileri kahdella haarukalla pieniksi rihmoiksi.
  4. Valmista broilerin paistuessa minttukurkut. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista molemmista limeteistä mehu. Silppua minttu. Yhdistä limetinmehu, minttu ja mausteet.
  5. Viipaloi kurkku. Laita viipaleet ja liemi kannelliseen purkkiin. Hölskytä purkkia pari minuuttia.
  6. Mausta valmis majoneesi inkiväärimurskalla.
  7. Tarjoa nyhtöbroileri, minttukurkut ja inkiväärimajoneesi sämpylöiden välissä.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Haukipurilainen tuo mieleen kesäloman. Mausta mehevät pihvit sitruunalla ja tillillä ja vaihtele lisukkeita makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukiburgerit

Ainekset

600
g
haukifileetä jauhettuna
1
dl
kuohukermaa
2
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
rkl
sitruunan raastettua kuorta
½
dl
tilliä silputtuna
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
voita tai öljyä paistamiseen
Sinappimajoneesi
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
2
rkl
kokojyväsinappia (esim. Dijon)
Lisäksi
6
hampurilaissämpylää
kerä salaattia
2
tomaattia
1
pieni punasipuli
3
oksaa tilliä

Työvaiheet

  1. Valmista haukipihvit.Sekoitakulhoon kerma, korppujauhot ja muna. Anna ainesten turvota 5 minuuttia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori ja silppua tilli. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.

  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle rasva. Lusikoi massasta kuusi kekoa pannulle. Taputtele ne lusikalla pihveiksi. Paista pihvejä noin 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja ovat mehevän kypsiä.

  4. Valmista lisukkeet. Sekoita majoneesiin sinappi. Revi salaatti. Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Silppua tilli. Paahda hampurilaissämpylät.

  5. Kokoa hampurilaiset. Sipaise sämpylöille majoneesia. Täytä haukipihveillä ja kasviksilla.

Vinkki! Hampurilaisesta tulee rapea, kun paahdat halkaistut sämpylät leivänpaahtimessa, uunissa tai pannulla. Mikroaaltouuni tekee sämpylöistä veteliä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kesän paras kasvishampurilainen on maukas ja mehevä. Onnistuneeseen kattaukseen kuuluvat myös kaverit ja aurinko.
Kesän paras kasvishampurilainen on maukas ja mehevä. Onnistuneeseen kattaukseen kuuluvat myös kaverit ja aurinko.

Ananashampurilaisen paluu! Raikkaan hedelmän kanssa burgerin välissä maistuvat halloumi ja yrttinen salsa verde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hampurilaista
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumiburgeri

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
400
g
isoja herkkusieniä
½
dl
öljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
2
pkt (á 200 g)
pyöreitä halloumijuustoja, esim. Pirkka parhaat
1
prk (227/140 g)
ananasrenkaita
Salsa verde -kastike
1
rs (70 g)
rucolan lehtiä
dl
mintunlehtiä ja hentoja varsia
1
limetti
½–1
punainen chili
½
dl
öljyä
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise sämpylät.
  2. Leikkaa sienet reiluiksi viipaleiksi. Lorauta joukkoon öljyä, pippuria ja suolaa.
  3. Valuta halloumi ja ananasrenkaat.
  4. Huuhtele rucola ja minttu. Purista limetin mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko palko.
  5. Säästä kourallinen rucolaa hampurilaisten väliin. Rouhi loppu rucola ja muut salsa verden ainekset sauva-sekoittimella karkeaksi tahnaksi.
  6. Grillaa sienet, halloumi, ananakset ja sämpylät.
  7. Kokoa hampurilaiset. Sipaise sämpylöihin salsa verdeä. Lisää grillatut täytteet sekä rucolaa.

Vinkki! Hampurilaiset syntyvät vaivatta myös piknikillä kertakäyttögrillissä. Surauta salsa verde valmiiksi ja pilko ja mausta sienet rasiaan.