Mainos
Burgerimies Suomessa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

"Kalkkinen"-burgeri

Ainekset

4
Vaasan The BRGR -sämpylää
600
g
peuran tai hirven jauhelihaa
4
dl
Naughty BRGR Base Aiolia
400
g
porsaan kylkisiivua
5-7
dl
vettä haudutukseen
0,5
dl
vaahterasiirappia
1
rkl
buffalo tabascoa
4
rkl
soijakastiketta
50
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
2
dl
sahtia tai aivan tummaa olutta
5
dl
täysmaitoa
1
rkl
dijonsinappia
1
tl
worcestershire-kastiketta
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua ruohosipulia
1
tl
valkosipulijauhetta
0,5
tl
maustepippuria, jauhettuna
2
pkt
Naughty BRGR Cheddar-juustoa, kuutioituna
1
punasipuli, kuorittuna ja viipaloituna
2
suolakurkkua, viipaloituna
1/4
kerä
jäävuorisalaattia
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Ruskista huolellisesti porsaan kylkiviipaleet kahdessa erässä kuumalla pannulla ja lisää sen jälkeen joukkoon vesi, soija, buffalo tabasco ja vaahterasiirappi. Laske lämpöä ja hauduta keskilämmöllä possunviipaleet kypsiksi ja keitä neste kokonaan pois kunnes kastike muuttuu glasyyriksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon samalla vatkaten sahti ja toisella erää maito. Vatkaa seos tasaiseksi ja jos siihen jää paakkuja, niin poraa sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Lisää joukkoon dijonsinappi, worcestershire-kastike, 1 tl rouhittua mustapippuria, kuivattu ruohosipuli, valkosipulijauhe ja maustepippuri. Sekoita ja mausta suolalla. Pidä kastike lämpimänä ja lisää hieman ennen tarjoilua hienonnettu cheddarjuusto joukkoon, lämmitä hieman ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile peuran jauhelihasta 4 tasakokoista pihviä, mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Ruskista kuumalla pannulla öljyssä noin 3 minuuttia per puoli ja nosta syrjään.
  4. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa nopeasti ja siirrä syrjään.
  5. Leikkaa terävällä veitsellä jäävuorisalaatista niin ohutta suikaletta kuin pystyt. Kokoa burgeri reseptin aineksista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Pannulla makkaran päälle sulanut juusto makeaksi paistuneiden kasvisten kanssa on täydellinen kombo hämärtyvän illan huikopalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustoiset raakamakkarahodarit

Ainekset

2
paprikaa (punainen ja keltainen)
3
nippusipulia
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
4
raakamakkaraa
4
cheddar-sulatejuustoviipaletta
4
hot dog -sämpylää
3⁄4
dl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi paprikat ja viipaloi nippusipulit.

  2. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista siinä paprikoita välillä sekoitellen noin 7 minuuttia. Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää etikka.

  3. Kaavi kasvikset pannun toiselle laidalle ja lisää makkarat. Paista makkaroihin kaunis väri ja peitä pannu kannella. Kypsennä 8 minuuttia, ota kansi pois. Levitä paprikaseos pannulle makkaroiden ympärille.

  4. Leikkaa sulatejuustopalat vinottain kolmioiksi ja laita juustot makkaroiden päälle. Peitä pannu jälleen kannella ja jatka kypsentämistä muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut.

  5. Lämmitä sämpylät. Avaa sämpylä, kaavi paistolastalla sen väliin paprikaseosta sekä makkara. Ripottele lopuksi pinnalle reilusti ruohosipulia.

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tervehdi elämäsi parasta possu-purilaista! Savuisa ja mehevä burgeri ei kaipaa kylkeensä muuta kuin raikasta hapankaalia ja appelsiini-majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapossupurilainen ja hapankaalia

Ainekset

400
g
porsaan jauhelihaa
1
pkt (140 g)
pekonia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
2
tl
savupaprikaa
4–6
hampurilaissämpylää
PAISTAMISEEN
voi-öljysekoitusta
APPELSIINIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
appelsiinin mehua
1
tl
raastettua appelsiinin kuorta
LISÄKSI
hapankaalia

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Purista sekaan appelsiinin mehu ja raasta appelsiinin kuorta. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, varo polttamasta! Sekoita majoneesin joukkoon.

  2. Kuori ja hienonna tai raasta sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi. Hienonna pekoni hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kostutetuin sormin 6 pientä tai 4 suurta pihviä.

  3. Kuumenna rasvat pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä sämpylät ja täytä possupihveillä ja appelsiinimajoneesilla ja lusikoi hapankaalia päälle.

Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lobster Roll

Ainekset

2
kypsää hummeria
Naughty BRGR THE DOG sämpylöitä
Valio voita
Valio creme fraichea
Naughty BRGR The ranch mayoa
Naughty BRGR umamiketsuppia
kevätsipulia
tuoretta piparjuurta
vihreää Tabascoa
Pirtelö
banaania
Valio suklaajäätelöä
Valio herkku vanukas, suklaa
Play-maitokaakaojuomaa

Työvaiheet

  1. Sekoita 1 dl ranch majoneesia, 2 tl creme fraichea, 2 tl umamiketsuppia, raasta tuoretta piparjuurta n. 2 rkl, 3 vihellystä vihreää Tabascoa ja leikkaa kevätsipulista ohutta rengasta ja lisää kastikkeeseen.
  2. Katkaise ensin sakset irti hummerista. Irroita pyrstöt. Irrottele lihat kuorista. Leikkaa hieman pienemmiksi paloiksi.
  3. Paahda hotdogsämpylät voin kanssa uunissa. Lisää hummerimäiskettä sämpylän sisälle ja koristele kevätsipulilla.

Pirtelö:

  1. Laita aineksia oman maun mukaan blenderiin ja sekoita.
  2. Kaada lasiin ja viimeistele Valio Vanilla -kastikkeella halutessasi.
Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Turska Brgr

Ainekset

turska fileetä
suolakurkkua
punasipulia
hopeasipulia
sitruunaa
ruohosipulia
kananmuna
vehnäjauhoja
pankojauhoja
Vaasan soft bunia
Naughty BRGR Ranch mayoa
creme fraichea
Naughty lime-jalapenohilloa
vihreää Tabascoa

Työvaiheet

  1. Laita kulhoon 1 dl ranch majoa, 0,5 dl creme fraichea, suolakurkkua isoiksi kuutioiksi, punasipulia kuutioiksi. Raasta sitruunan kuorta ja purista mehua mukaan. 1 rkl lime-jalapenohilloa. Muutama tippa vihreää Tabascoa ja Maldonia.
  2. Leikkaa hopeasipulista rengasta.
  3. Mausta turska Maldonilla.
  4. Tee leivityspiste: rikotut kananmunat, vehnäjauho ja pankojauho omille lautasilleen. Leivitä turskapala järjestyksessä vehnäjauho, kananmuna ja pankojauho.
  5. Paista pannulla öljyssä kypsäksi.
  6. Paahda sämpylät ja laita pohjalle sipulirenkaita, kala sipulien päälle. Kastiketta kalan päälle, koristele ruohosipulilla ja kansi kiinni.
  7. Nauti!