"Kalkkinen"-burgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista huolellisesti porsaan kylkiviipaleet kahdessa erässä kuumalla pannulla ja lisää sen jälkeen joukkoon vesi, soija, buffalo tabasco ja vaahterasiirappi. Laske lämpöä ja hauduta keskilämmöllä possunviipaleet kypsiksi ja keitä neste kokonaan pois kunnes kastike muuttuu glasyyriksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon samalla vatkaten sahti ja toisella erää maito. Vatkaa seos tasaiseksi ja jos siihen jää paakkuja, niin poraa sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Lisää joukkoon dijonsinappi, worcestershire-kastike, 1 tl rouhittua mustapippuria, kuivattu ruohosipuli, valkosipulijauhe ja maustepippuri. Sekoita ja mausta suolalla. Pidä kastike lämpimänä ja lisää hieman ennen tarjoilua hienonnettu cheddarjuusto joukkoon, lämmitä hieman ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile peuran jauhelihasta 4 tasakokoista pihviä, mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Ruskista kuumalla pannulla öljyssä noin 3 minuuttia per puoli ja nosta syrjään.
- Paahda sämpylät pannulla tai uunissa nopeasti ja siirrä syrjään.
- Leikkaa terävällä veitsellä jäävuorisalaatista niin ohutta suikaletta kuin pystyt. Kokoa burgeri reseptin aineksista.