Saariselkäburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kulhossa hummus, raastettu limen kuori ja mehu sekä raastettu valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista pekonit pannulla rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle. Jätä pannulle pekonin rasva.
- Lisää pekonin rasvan sekaan pannulle paprikasuikaleet, hienonnettu valkosipulinkynsi, 2 pilkottua chiliä, pilkottu tomaatti ja mantelit. Paista seosta pannulla, kunnes nesteet ovat aika pitkälti haihtuneet. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Laita blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja ns. pulssilla seosta muutaman kerran, kunnes se hieman soseutuu, mutta jää kuitenkin vielä hieman karkeaksi. Maista vielä ja mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla.
- Halkaise avocado ja poista kivi, kaavi malto varovasti lusikalla leikkuulaudalle ja viipaloi veitsellä. Mausta avocadoviipaleet limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
- Mausta pihvit kauttaaltaan Cuba Suola -maustesekoituksella ja paista kuumalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli.
- Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman paahtuneet.
- Lisää cheddarviipaleet pihvien päälle ensimmäisen käännön jälkeen, jotta ne hieman sulaa. Kokoa burgeri reseptin aineksista. Voit käyttää salaatinlehteä sämpylän sijasta, jolloin burgerisi on Protein Style!