Raikas, hileinen granitajäädyke tehdään tuoreista kirsikoista ja pullollisesta ihanaa kirsikkaolutta.
Kirsikkagranita
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtaise kirsikat ja poista kivet. Soseuta kirsikat sauva- tai tehosekoittimella. Lisää sokeri, hunaja ja kirsikkaolut. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada granitaseos pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla. Anna jäätyä noin 2 tuntia. Sekoita voimakkaasti. Nosta takaisin pakastimeen. Anna jäätyä 1 tunti, toista sekoittaminen. Anna jäätyä vielä vähintään 2 tuntia.
- Lusikoi granita tarjoilumaljoihin. Kun granita tehdään ilman jäätelökonetta, rakenne on hieman hileinen, joten siitä pyöriteltävät pallot ovat lastumaisia.
- Tarjoa sellaisenaan tai suklaakeksien kanssa.
Jälkiruoalle sopii juomaksi sama kirsikkainen Lindemans Kriek, 2,88 e/0,25 l, jota käytetään granitan valmistukseen. Astetta juhlavamman juoman saa, kun lorauttaa kirsikkaolutta cavan joukkoon. Belgialaisen, makean hedelmäisen oluen helakka väri tekee cocktailista kauniin punaisen. (JUOMASUOSITUS Mikko Salmi)