Granaattiomenalohi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kalapala 2 ½ cm:n kuutioiksi. Laita kalakuutiot uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Sekoita liemiainekset tasaiseksi ja kaada liemi kalojen päälle nii, että ne peittyvät.
- Kypsennä kalaa uunissa 8 minuuttia. Ota uunista ja anna marinoitua huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia. Voit jättää kalan jääkaappiin myös yön yli.
- Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Hienonna tilli. Nosta lohipalat liemestä tarjoiluastiaan ja lisää siemenet ja tilli. Ripottele sormisuolaa päälle. Halutessasi lisää hieman raastettua sitruunankuorta.
ihanan raikas lisäke, joka teki hyvin kauppansa joulupöydässä.
Herkullinen ja helppo alkupala, jonka voi tehdä etukäteen maustumaan, nam!