Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Jos pidät sushista, saatat rakastua lohella ja iduilla täytettyihin japanilaisiin munakasrulliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-8 palaa
Valmistusaika
25 min + graavaus 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Makea chilikastike

Ainekset

60
g
(n. 5 kpl) punaisia mietoja chilejä
4
valkosipulinkynttä
30
g
inkivääriä
1
dl
sokeria
1
dl
riisiviinietikkaa
1 1/2
dl
vettä
ripaus suolaa
1
rkl
vettä
2
tl
perunajauhoa

Työvaiheet

  1. Poista chileistä kannat mutta älä poista sisusta. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Paloittele ainekset reiluiksi paloiksi. Hienonna ainekset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, riisiviinietikka ja vesi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Lisää hienonnettu chilitahna kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhoon tilkka vettä. Lorauta suurus ohuena nauhana, samalla sekoittaen kastikkeeseen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa.
  4. Pullota kastike puhtaaseen pulloon tai kaada tarjoiluastiaan. Jäähdytä ennen tarjoilua. Kastike säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

(2 dl, valmistumisaika 10 min + keittäminen 15 min)

Vinkki! Seesamin sävyttämä uutuuskastike Yutaka Yakinikukastike sopii mainosti rullien pariksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
8 d vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Tee näin

Pese, kuori ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

800 g lohta
10 kpl perunaa (esim. rosamunda)
4 kpl porkkanaa
vettä
1 puntti kevätsipulia varsineen
1 puntti tuoretta tilliä
muutamia maustepippureita, suolaa
nokare voita, ruokakermaa

Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat, lohko / kuutioi ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsät perunat, kylmäsavulohi, sitruuna ja kerma: siinä tämän lohilaatikon kulmakivet! Herkullisesta lohilaatikosta riittää isollekin serurueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen lohilaatikko

Ainekset

1
kg
uuden sadon perunoita
2
dl
babypinaattia
2
kesäsipulia
3
rkl
voita
500
g
kylmäsavustettua lohta
Liemi
3
kananmunaa
1
prk (0,33 l)
kuohukermaa
1
sitruunan kuori
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja valuta pinaatit. Viipaloi sipulit varsineen. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Kääntele pinaatti joukkoon.
  3. Tee liemi. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kerma joukkoon. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori, suola ja pippuri muna-kermaseokseen.
  4. Viipaloi kylmät perunat noin puolen sentin paksuisiksi. Lado puolet perunoista uunivuokaan. Kaada puolet liemestä päälle. Levitä lohi ja pinaatti-sipuliseos vuokaan. Lado loput perunat pinnalle. Kaada loppu liemi vuokaan ja painele perunoita käsin tiiviimmäksi.
  5. Kypsennä laatikkoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Purista halutessasi sitruunamehua päälle.

Kommentit (0)