Jos pidät sushista, saatat rakastua lohella ja iduilla täytettyihin japanilaisiin munakasrulliin.
Makea chilikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Poista chileistä kannat mutta älä poista sisusta. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Paloittele ainekset reiluiksi paloiksi. Hienonna ainekset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
- Mittaa kattilaan sokeri, riisiviinietikka ja vesi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Lisää hienonnettu chilitahna kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhoon tilkka vettä. Lorauta suurus ohuena nauhana, samalla sekoittaen kastikkeeseen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa.
- Pullota kastike puhtaaseen pulloon tai kaada tarjoiluastiaan. Jäähdytä ennen tarjoilua. Kastike säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
(2 dl, valmistumisaika 10 min + keittäminen 15 min)
Vinkki! Seesamin sävyttämä uutuuskastike Yutaka Yakinikukastike sopii mainosti rullien pariksi.
mitä hemmetin sormisuolaa???
Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.