klo 18:24 | 7.5.2012

Glorian ruoka&viinin kevätpasta kelpaisi kuninkaallisillekin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kolmen sipulin korvasienipasta
Ainekset
8
dl
esikäsiteltyjä korvasieniä
500
g
täysjyväpastaa
4
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
150
g
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
valkoviinietikka
1/2
l
kasvislientä tai koivunmahlaa
1
nippu
ruohosipulia
2
dl
parmesaaniraastetta
Työvaiheet
- Esikäsittele sienet: Harjaa hiekka ja roskat pois. Keitä sieniä runsaassa vedessä (kolme litraa vettä, yksi litra sieniä) 5 min. Valuta ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Vaihda vesi ja ryöppää sieniä toiset 5 min. Valuta ja huuhtele. Huolehdi keittiön tuuletuksesta.
- Revi ryöpätyt korvasienet kolmeen osaan ja poista samalla sienten sitkeä kanta.Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit mahdollisimman ohuiksi. Sulata voi pannussa, lisää viipaloidut sipulit ja kuullota 10 minuuttia sekoitellen. Lisää sienet, mausta suolalla ja pippurilla ja kuullota 5 min. Lisää etikka ja kiehauta.
- Lisää kasvisliemi/mahla ja keitä 10 min tai kunnes kastike sakenee. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kastikkeeseen. Keitä pasta al denteksi, valuta ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoa parmesaanin kera.
Â
Vinkki! Koivunmahlaa myydään isoissa marketeissa, lisätietoja nordickoivu.com.
Â