Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Tarjoa mozzarellatorttu marjojen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellatorttu

Ainekset

Pohja
100
g
voita tai leivontamargariinia
1/2
dl
sokeria
1
kananmuna
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1 1/2
dl
sokeria
5
kananmunaa
2
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
125
g
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita notkea voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja kaakao vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot voi-sokerivaahtoon. Jaa taikina kahteen osaan. Painele puolet taikinasta irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa 7 minuuttia.
  2. Tee täyte. Sekoita kerma, jogurtti, sokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Lisää raastettu sitruunankuori, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
  3. Ota vuoka uunista ja anna torttupohjan hieman jäähtyä. Painele lopusta taikinasta tortulle reunat. Kaada täyte pohjan päälle. Revi mozzarellapallosta paloja ja lisää tortun pinnalle. Paista torttua 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen jäätelö valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Tämä kolmen aineksen jätski saa makunsa ruskistetusta voista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palloa
Valmistusaika
15 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelö ruskistetusta voista

Ainekset

75
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi. Sulata se kattilassa, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu ruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt voi seokseen.
  3. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Pakasta 5 tuntia tai siihen asti, kunnes seos on jäätynyt.

Vinkki: Tuunaa jäätelöä ja sekoita joukkoon marjoja, pähkinärouhetta, suklaahippuja tai pieniä toffeepaloja. Jos haluat oikaista, voit vatkata ruskistetun voin myös kaupan valmiiseen vaniljajäätelöön.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kuohkeaa, makeaa ja kirpeää. Syksyn ihanin jälkkäri syntyy tyrnistä, ruusunmarjasoseesta ja valkosuklaasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkojälkkäri

Ainekset

100
g
valkosuklaata
2
kananmunaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
100
g (1 dl)
(sulatettua pakaste-) ruusunmarjasosetta
½
tl
kanelia
Koristeluun
tyrnisiirappia, tyrnimarjoja
Tyrnisiirappi
2
dl
tyrnimarjoja
½
dl
vettä
1
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä kattilan päällä vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hiukan.

  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

  3. Vatkaa keltuaisia sen verran, että ne sekoittuvat. Kaada ne suklaasulan joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

  4. Lisää seokseen ruusunmarjasose ja kaneli. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Jaa pieniin annosmaljoihin ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi.

  5. Tee sillä aikaa tyrnisiirappi. Mittaa pieneen kattilaan tyrnimarjat ja vesi. Kiehauta ja keitä hetki marjoja liiskaksi painellen.

  6. Paseeraa marjat huolellisesti siivilän läpi ja kaada paseerattu tyrnimehu takaisin kattilaan.

  7. Lisää joukkoon sokeri. Kiehauta ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos sakenee ja muuttuu siirappiseksi, noin 8 minuuttia. Älä keitä liian kauan, jottei siirappi jähmety liikaa.

  8. Anna siirapin jäähtyä hieman ja koristele kylmät aurinkojälkkärit tyrnisiirapilla ja tyrnimarjoilla.

Kommentit (0)

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (6)

Vierailija

Luuln että olisi hyvää mutta oikeasti petyin... Pohja oli niin perunajauhoinen että piti moneen kertaan tarkistaa olinko mitannut oikein määrän. Omenapiirakassa hillo tekee siitä vielä erityisen hankalan leikattavan ja syötävän. Yleensä piirakat kyllä syödään viimeistä murua myöten, tämän kohdalla tuskin niin käy...

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

No nyt olet jotenkin epäonnistunut siinä, oliko liian kosteaa omenahilloa, minulla tuli oikein todella hyvää, että olisi syöty vaikka kuinka paljon ja todella tulee 1 dl perunajauhoja, koska ilman sitä ei ainakaan saisi vuoasta kovin helposti otettua, kun littaisi pohjaan kiinni. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Muistitko laittaa oikean määrän vehnäjauhoja ja paistaa kypsäksi, koska paistoaika vaihtelee eri uuneissa ja paisto-0minaisuudet vaihtelevat, voi myös paistaa keskitasolla vähän kauemmin, kunnes näyttää päältä kypsältä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Huom, tähän kuuluu ehdottomasti voi.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu piirakka.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Älä tyydy silkkaan suklaaseen, vaan mausta mousse paahteisenmakui­sella tahinilla. Vaikeinta valmistuksessa on odottaminen, sillä suklaaseos saa levätä jääkaapissa tunteja ennen vaahdotusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-suklaamousse

Ainekset

100
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tahinia
Lisäksi
1
rs
syötäviä kukkia
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Hienonna suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle kul­hoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tahini joukkoon.

  2. Laita suklaaseos jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.

  3. Vaahdota kylmä suklaaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa syötävillä kukilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä koristeltuna.

Kommentit (0)