Tarjoa mozzarellatorttu marjojen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Mozzarellatorttu
Ainekset
Pohja
100
g
voita tai leivontamargariinia
1/2
dl
sokeria
1
kananmuna
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1 1/2
dl
sokeria
5
kananmunaa
2
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
125
g
mozzarellaa
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita notkea voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja kaakao vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot voi-sokerivaahtoon. Jaa taikina kahteen osaan. Painele puolet taikinasta irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa 7 minuuttia.
- Tee täyte. Sekoita kerma, jogurtti, sokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Lisää raastettu sitruunankuori, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
- Ota vuoka uunista ja anna torttupohjan hieman jäähtyä. Painele lopusta taikinasta tortulle reunat. Kaada täyte pohjan päälle. Revi mozzarellapallosta paloja ja lisää tortun pinnalle. Paista torttua 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.