
Pinaatti-kananmunakupit ja paistettu pekoni
Ainekset
Työvaiheet
- Ota filotaikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai huoneenlämpöön 2 tuntia ennen käyttöä.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista valkosipuli joukkoon ja kuullota hetki. Lisää vesi ja pinaatit ja anna hautua 5 minuuttia. Valuta neste pinaateista siivilässä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Avaa filoarkit työpöydälle. Leikkaa arkit puoliksi, niin että puolikkaita arkkeja on 4. Sulata voi. Voitele arkki kerrallaan voisulalla ja aseta arkit päällekkäin suorakaiteeksi. Leikkaa levy puoliksi 2 neliöksi. Taivuttele arkit uunin kestäviin kuppeihin tai vuokiin.
- Jaa pinaatti vuokiin. Nosta piiraat uuniin ritilän päälle ja paista ensin 5 minuuttia. Levitä pekoni leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Ota piiraat uunista ja tee lusikalla pieni pesä pinaatin keskelle. Riko kanamunat pesiin. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele pinjansiemenet piiraille, kun paistoaikaa on jäljellä 2 minuuttia. Laita myös pekoni uuniin kypsymään noin 15 minuutiksi.
- Huuhtele parsat ja leikkaa puisevat kannat pois. Kiehauta kattilallinen vettä parsakattilassa tai paistinpannussa. Keitä parsoja 3–4 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Nosta parsat lautasille ja mausta sormisuolalla. Tarjoa pinaattipiiraat kuumina parsan ja pekonien kanssa.