Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Makeiksi paahdetut paprikat ja suolainen feta ovat mainio makupari, jota saattelee kirpeänmakea raparperivinegretti.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivinegretti

Ainekset

1
raparperinvarsi
1
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
2
tl
dijoninsinappia
1/2
dl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori raparperi tarvittaessa; nuorta vartta ei tarvitse kuoria. Paloittele raparperi pieneksi.
  2. Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi pehemenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita raparperi, hunaja, etikka ja sinappi tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla. Laita kylmään odottamaan.

Tällä ohjeella vinegrettiä tulee noin 2 dl.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vegetartar eli vartar tehdään paahdetuista punajuurista, tuoreista yrteistä ja kapriksista. Lopputulos hämmästyttää uskomattoman syvällä maullaan. Tarjoa punajuuritartar alkuruokana sellaisenaan.

Annoksia
6 annosta alkuruokana
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritartar

Ainekset

600
g
punajuuria
1
rkl
oliiviöljyä
½
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
kapriksia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
dijon-sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
2
dl
majoneesia
2
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret 4 osaan. Valuta öljy päälle ja paahda uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa parissa erässä, muutama kierros kerrallaan, jotta saat karkeaa haketta. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna kaprikset ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile seos tartarpihviksi.
  3. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna keskenään. Tarjoa punajuuritartar piparjuurimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

paivi63_2 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Parmesaaniporkkanat
300g porkkanoita
30g voita/margariinia
1 valkosipulinkynsi
40g parmesaanijuustoa
Päälle
tuoretta persiljaa
sormisuolaa

Parmesaaniporkkanat/Somaarki-blogista

Työvaiheet

Ohjeet

1. Pese ja kuori porkkanat. Asettele voideltuun vuokaan.

2. Sulata 30g voita/margariinia. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin joukkoon. Sivele porkkanat voi-valkosipuliseoksella. Kypsennä porkkanoita n. 10min 200-asteessa.

3. Raasta parmesaanijuusto. Ota porkkanat uunista, pyöräyttele ja kuorruta parmesaanilla. Anna kypsyä uunissa n. 15min. tai kunnes juusto ruskistuu hiukan ja porkkanat ovat kypsiä.

4. Ripottele valmiiden porkkanoiden päälle tuoretta persiljaa sekä sormisuolaa ja nauti heti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Evelinan päivänä Satulinnassa herkutellaan vokatuilla kasviksilla, joissa on seesamin paahteinen maku. Seesamikasvikset maistuvat herkullisilta vaikka paistetun kalan tai tofun kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min

Evelinan seesamikasvikset

Ainekset

1
punasipuli
1
porkkana
1
paksoi
1
pieni
kesäkurpitsa
200
g
vihreitä papuja
3
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokokidesokeria
3
rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
Koristeluun
sinimailasen ituja

Työvaiheet

  1. Kuori punasipuli ja porkkana. Pilko kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  2. Wokkaa kasvikset kuumassa pannussa seesamiöljyssä nopeasti (pari minuuttia). Mausta kasvikset suolalla, etikalla ja sokerilla. Lisää seesaminsiemenet.
  3. Koristele seesamikasvikset iduilla.

Kommentit (0)