Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Makeiksi paahdetut paprikat ja suolainen feta ovat mainio makupari, jota saattelee kirpeänmakea raparperivinegretti.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivinegretti

Ainekset

1
raparperinvarsi
1
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
2
tl
dijoninsinappia
1/2
dl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori raparperi tarvittaessa; nuorta vartta ei tarvitse kuoria. Paloittele raparperi pieneksi.
  2. Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi pehemenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita raparperi, hunaja, etikka ja sinappi tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla. Laita kylmään odottamaan.

Tällä ohjeella vinegrettiä tulee noin 2 dl.

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun valmistat myslin itse, voit olla varma siitä, ettei se sisällä liikaa suolaa tai sokeria.

Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Pannumysli

Ainekset

2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
tattarihiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
rkl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet ja siemenet. Rouhi veitsellä pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon yhdessä öljyn ja siirapin kanssa.
  2. Paahda mysliä kuumalla, kuivalla pannulla noin 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita rusinat viimeiseksi joukkoon. Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Artun päivänä upeilla grillipihveillä. Voit valmistaa entrecôten myös paistinpannulla.

Dry aged -lihoja on parhaan mehukkuuden ja maun saavuttamiseksi kuivatettu ja mureutettu useita viikkoja. Niitä myydään hyvin varustelluissa ruoka- ja lihakaupoissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Artun dry aged entrecôte ja grillivihannekset

Ainekset

700
g
vähintään 3 viikkoa kuivatettua entrecôteta
suolaa
Grillivihannekset
4
paprikaa (keltaisia ja punaisia)
2
pienikokoista kesäkurpitsaa
1
pieni munakoiso
1
fenkoli
suolaa ja mustapippuria (myllystä rouhittuna)
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä neljä pihviä.
  2. Tee ensin grillivihannekset. Huuhdo kaikki vihannekset ja kuumenna joko paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Paahda kokonaisia paprikoita ilman öljyä kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta on lähes kauttaaltaan musta. Siirrä ne kuumina kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Kun paprikat jäähtyvät, viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin noin viisi senttiä paksuiksi siivuiksi. Tee fenkolista samanlaisia siivuja. Grillaa tai paista fenkoli- ja kesäkurpitsasiivuja noin minuutti per puoli. Siirrä ne keittiöpyyhkeet päälle. Älä laita siivuja päällekkäin, muuten niistä tulee kosteita.
  4. Viipaloi munakoiso pitkittäin samanlaisiksi siivuiksi. Paahda ne samalla tavalla ja siirrä myös syrjään.
  5. Kuori jäähtyneet paprikat käsin. Paahtunut kuori irtoaa helposti. Viipaloi isoihin paloihin. Siirrä kaikki vihannekset isoon kulhoon.
  6. Ota puolet basilikan lehdistä ja murskaa ne morttelissa. Lisää suolaa, pippuria ja noin 8 ruokalusikallista oliiviöljyä sekä etikka. Kaada yrttiöljy vihannesten päälle ja sekoita. Lisää loput basilikanlehdet kokonaisina sekaan. Viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohuiksi siivuiksi ja lisää vihannesten joukkoon.
  7. Paista sitten entrecôtet. Lämmitä paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Hiero pihvien pintaan runsaasti suolaa. Ole antelias, sillä osa suolasta irtoaa kypsennettäessä.
  8. Paista pihvit nopeasti molemmilta puolilta hyvin kovassa lämmössä. Alenna sitten levyn lämpöä tai siirrä pihvit grillissä kohtaan, jossa lämpö on epäsuoraa. Siirrä pihvejä mielummin pihdeillä kuin haarukalla, jotta pinta ei rikkoudu eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan. Kiinnitä yhteen pihviin lihalämpömittari, ja jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa kokonaisina tai paloiksi leikattuna vihannesten kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi grillata vihannesten joukkoon myös parsaa tai muita sesonkivihanneksia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahda kasviksille grilliraitoja ja kuutioi päälle fetaa. Kreikkalainen kulho yhdistää välimeren parhaat maut.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 40 min + marinoituminen 4 t

Krekkalaiset kulhot

Ainekset

2
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
munakoiso
2
paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
fetajuustoa
100
g
vuonankaalia
souvlaki-vartaat
600
g
naudan ulkofilettä tai sisäpaistia
1
sitruuna
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
oreganoa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vartaat. Leikkaa liha kuutioiksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna oregano ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Mittaa mukaan öljy ja mustapippuri. Nosta lihapalat marinadiin ja anna maustua 4 tuntia. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
  2. Leikkaa munakoiso siivuiksi. Puolita paprikat, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja vuonankaali. Kuutioi feta.
  3. Nosta lihapalat marinadista ja pujota ne varrastikkuihin. Sivele munakoisojen ja paprikasiivujen pintaan öljyä. Kuumenna paistin- tai parillapannu. Ruskista munakoisosiivut, paprikat ja lihat. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Suolaa liha. Kokoa kulhot.

Kommentit (0)