Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Minttua, korianteria, limettiä ja kalakastiketta. Raikas rapusalaatti lainaa makunsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pomelo-rapusalaatti

Ainekset

½–1
hunajapomeloa (5 dl pomeloa riivittynä)
2
porkkanaa
1
kurkku
2
dl
suolattuja cashewpähkinöitä
1
ruukku
minttua
1
ruukku
korianteria
1
chilipalko
Lisäksi
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna)
3
rkl
öljyä
3
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana. Jos sinulla on juliennerauta, käytä sitä.
  3. Halkaise kurkku pituussuunnassa. Koverra siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi.
  4. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
  5. Sekoita salaattiaineet pähkinöitä lukuun ottamatta kulhossa.
  6. Paista ravunpyrstöjä öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi ja lisää se pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja keitä noin 1 minuutti.
  7. Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen ja sokerin kanssa yhteen ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ja siirrä salaatti tarjoiluvadille.
  8. Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Indonesialaisessa gado gado -salaatissa maistuvat maapähkinät, chili, valkosipuli ja korianteri. Valmistele gado gadon kasvikset ja kastikkeet etukäteen, niin tarjoiluhetkeen jää vain kauniisti esille laittaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gado gado -salaatti

Ainekset

2
porkkanaa
300
g
punakaalia
1
rs (200 g)
mung-ituja
1
ps (75 g)
babypinaattia
1
ps (250 g)
palkopapuja
½
pkt (à 100 g)
lasinuudeleita
2
dl
maapähkinöitä
10
valkosipulinkynttä
1
dl
öljyä
2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
limetti
2
tl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
1
dl
sambal oelek -tahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja vuole ne kuorimaveitsellä pitkiksi lastuiksi. Suikaloi kaali. Huuhtele idut ja pinaatti. Laita porkkanasuikaleet, kaali ja idut jääveteen. Valuta pinaatti.

  2. Kiehauta 5 dl vettä pienessä kattilassa. Leikkaa pavuista kannat pois ja keitä papuja 2 minuuttia. Siirrä ne pihdeillä tai reikäkauhalla kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.

  3. Keitä nuudelit papujen keitinvedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Pidä nuudelit kylmässä vedessä tarjoiluun asti, jotta ne pysyvät irtonaisina.

  4. Jos valmistelet kasvikset ja nuudelit etukäteen, säilytä ne viileässä tarjoiluun saakka.

  5. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 1–2 minuuttia. Kaada pähkinät lautaselle odottamaan.

  6. Kuori ja suikaloi valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja paista valkosipulit keskilämmöllä kullanruskeiksi, pari minuuttia. Valuta talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa.

  7. Tee lisukkeet eli tempe ja maapähkinäkastike (ohjeet alla). Kastikkeen voit valmistaa myös etukäteen, esimerkiksi edellisenä päivänä.

  8. Irrota korianterin lehdet ja viipaloi chili. Valuta kylmässä vedessä olevat kasvikset
    ja nuudelit. Purista limetin mehu nuudeleille, lisää riisiviinietikka ja suola ja sekoita kevyesti.

  9. Laita salaatin osat tarjolle erikseen tai yhdistä ne kulhossa. Viimeistele annokset pöydässä valkosipulilla ja sambal oelekilla.

Vinkki Osta paahdettu valkosipuli valmiina aasialaiskaupasta tai korvaa se rapeaksi paahdetulla sipulilla.

Paistettu tempe

Ainekset

2
pkt (à 125 g)
tempeä (esim. Jalotofu)
½
dl
öljyä
2
rkl
ketjap manis -kastiketta

Työvaiheet

  1. Kuivaa ja viipaloi tai kuutioi tempe. Paista pannussa öljyssä rapeaksi, noin 5 minuuttia.

  2. Lisää ketjap manis pannuun ja kiehauta nopeasti niin, että kastike imeytyy tempeen. Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä.

Maapähkinä-kookoskastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
½
dl
kookoskermaa
3
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon.

  2. Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskoni tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteinpä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kana-pastasalaatti

Ainekset

800
g
kanansuikaleita (2 pkt)
8
dl
Spirali Tricolore kuviopastaa
2
kpl
isoa omenaa (golden)
1
prk
säilykemaissia (300g)
1
purjo
200
g
suolakurkkuja
1
pullo
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Ripaus
Suolaa, currya ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.

3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.

Tästä tulee iso satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa.

Hyvää Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lehtikaali on täydellinen aines talvikauden salaatteihin. Sen maku on voimakas ja siksi se onkin parhaimmillaan tuhdin avokadokastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-lehtikaalisalaatti

Ainekset

1
rkl
rypsiöljyä
2
broilerinrintafileetä
2
rkl
soijakastiketta
¼
tl
mustapippuria myllystä
150
g
lehtikaalia
2
rkl
seesamin- tai auringonkukansiemeniä
Kastike
1
avokado
½
sitruuna
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
rkl
kapriksia
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Halkaise avokado siemenen ympäri leikaten. Lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, kaprikset, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.

  2. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa. Lisää soijakastike pannuun ja anna kiehahtaa. Siirrä fileet pois pannusta ja mausta mustapippurilla.

  3. Revi lehtikaali lehtiruotien ympäriltä kulhoon. Lisää kastike ja sekoita. Viipaloi broileri, laita salaatille ja viimeistele siemenillä.

Kommentit (6)

Vierailija

En ymmärtänyt, mikä ainesosa tästä teki caesarin??

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, salaatti muistuttaa toteutustavaltaan ja maultaan caesarsalaattia, joten se on nimetty sen mukaan. Muutan nimen nyt kuitenkin broileri-lehtikaalisalaatiksi. 

Vierailija

Kiitos Emilia :)

Resepti oli kuitenkin tosi herkullinen!

rasvattu menekki

On tosi kevyttä! Avocadossa on vain 19,6%rasvaa ja 197kcal/100g. On niin kevyttä, että melkein pitää naulata kiinni, ettei sapuska lähde lentoon.

Suosittelen..

"ravintohiivahiutaleita"

Mitä ovat ja miksi niitä laitetaan salaattiin? Moni saa normihiivastakin turvotusta?

"paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa."

Onkohan kypsää?   Itse tökkään haarukalla tms, kunnes tulee kirkastanestettä, säästyy ruokamyrkytykseltä.

Lehtikaali on jo  tähän aikaan aika sitkeää, siksi kypsennän hetken sitä pannulla, mutta vain hetken.

Olen nyt muutaman kk. pitänyt salaattipäivän vk:ssa salaattia ja jtk. proteenia, lohta, broiskua, mitä kaapista löytyy ja tuntuu, että pitää nälänpois kauemmin, kuin perus safga.