Heidi Ioannidou on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Meze-aterialla kaikki ruokalajit tarjotaan yleensä samaan aikaan!

Voittaa etikkapunajuuret!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min + keittoaika
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuret kreikkalaisittain

Ainekset

4-5
kpl
Punajuuri
3
kpl
valkosipulin kynsi
3
rkl
Oliiviöljy
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Kuori kypsät punajuuret ja viipaloi tai lohko ne haluamaasi muotoon reilun kokoisiksi paloiksi. Puserra valkosipulin kynnet punajuurien päälle ja lorauta lautaselle oliiviöljyä. Purista punajuurille sirtruunamehua maun mukaan.

Tarjoile kylmänä alkuruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri ja feta ovat täydelliset yhdessä, myös joululaatikossa. Tämä joulupöydän upeimman värinen kasvisvuoka saa herkullisen koostumuksensa kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-punajuurilaatikko

Ainekset

800
g
punajuuria
1
hapokas omena
1
sipuli
7
dl
vettä
rkl
kasvisfondia
2
dl
kvinoaa
200
g
fetaa
2
rosmariininoksaa
2
rkl
tummaa balsamietikkakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kvinoa ja hauduta 5 minuuttia. Lisää raasteet ja sipuli ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  4. Murustele feta ja hienonna rosmariini. Lisää ne balsamietikkakastikkeen ja suolan kanssa raasteseokseen. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)