Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 rullaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kasvisrullat

Ainekset

9
kpl
filotaikina-arkkia
50
g
voita
4
rkl
seesaminsiemenöljyä
Täyte
180
g
katkarapuja
1
kpl
porkkana
100
g
pinaattia
1/2
kpl
punainen chili
2
rkl
seesaminsiemenöljyä
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
limetin mehua
2
tl
kalakastiketta
1/2
dl
hienonnettua korianteria
1/2
dl
hienonnettua kevätsipulia
Tarjoiluun
chilillä ja limetillä maustettua soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Anna katkarapujen sulaa muutaman tunnin jääkaapissa tai tunnin verran huoneenlämmössä. Valuta ja hienonna ravut.
  2. Kuori ja raasta porkkana. Huuhtele ja suikaloi pinaatinlehdet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna malto.
  3. Kuumenna pannulla tilkka seesaminsiemenöljyä. Lisää porkkanaraaste. Paista pari minuuttia. Lisää pinaatti, chili ja inkivääri. Paista vielä pari minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt ja neste haihtunut.
  4. Lisää katkaravut. Mausta limettimehulla ja kalakastikkeella. Sekoita joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja korianteri.
  5. Sulata voi pannulla. Sekoita joukkoon seesaminsiemenöljy. Levitä filotaikina-arkki pöydälle ja voitele voi-seesaminöljyseoksella pullasudilla. Aseta päälle toinen arkki ja voitele. Aseta päälle vielä kolmas taikinakerros. Leikkaa filoarkit saksilla pituussuunnassa kolmeen osaan ja leveyssuunnassa kahteen osaan, jolloin saat kuusi suorakaiteen muotoista arkkia.
  6. Levitä arkkien alareunaan noin ruokalusikallinen täytettä. Kääräise arkkien pitkät sivut täytteen päälle ja kieritä rullalle. Nosta arkit leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.
  7. Dippaile rullia chilillä ja limetinmehulla maustettuun soijakastikkeeseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Jos omistat savustimen, kokeile savustaa seuraavaksi valkoista parsaa! Savu riittää lähes sellaisenaan parsan mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset savuparsat

Ainekset

1
nippu (500 g)
valkoista parsaa
2
(à 125 g)
mozzarella di bufalaa
1
suolaan säilötty sitruuna (esim. Al’Fez)
50
g
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
vesikrassia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista kuivat kannat ja kuori varret kuorimaveitsellä.

  2. Kuumenna savustin ja savusta parsoja 15 minuuttia. Valuta sillä aikaa mozzarellat ja revi pallot paloiksi. Paloittele suolasitruuna ja sulata voi.

  3. Laita savuparsat tarjoiluvadille. Kaada voisula ja ripottele sitruunapalat päälle. Lisää mozzarellat viereen. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele krassilla.

Vinkki! Suolasitruunoita löytyy isoista marketeista. Sitruunat voi suolata myös itse. Pese luomusitruuna hyvin. Halkaise se poikittain ja viillä puolikkaat neljään osaan, niin että ne pysyvät kannasta kiinni. Hiero karkeaa merisuolaa noin 1½ rkl sitruunan sisään. Laita sitruuna purkkiin ja painele niin, että siitä irtoaa mehua. Laita paino sitruunan päälle. Anna purkin olla jääkaapissa 2 viikkoa, pitempäänkin. Käytä sitruunoita mausteena kapristen tapaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Hetkessä syntyvän lohiherkun salaisuus on ruskistettuun voihin käännelty mausteseos. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lohi-kikhernepelti

Ainekset

4
lohipalaa (450 g)
½
tl
suolaa
2
tlk
kypsiä kikherneitä
Marokkolainen maustevoi
50
g
voita
4
tl
ras el hanout- maustesekoitusta
Lisäksi
rucolaa tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Laita lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Valuta, huuhdo ja kuivaa kikherneet viereen. Kypsennä 10 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa marokkolainen maustevoi. Pilko voi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Paahda voita, kunnes se lakkaa vaahtoamasta ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta voita! Siirrä levyltä ja sekoita joukkoon mausteseos.

  4. Kaada kuuma maustevoi suoraan lohen ja kikherneiden päälle. Tarjoa heti rucolan tai vesikrassin (ja runsaan salaatin) kanssa.

Kommentit (0)