
Katkarapu-kasvisrullat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte. Anna katkarapujen sulaa muutaman tunnin jääkaapissa tai tunnin verran huoneenlämmössä. Valuta ja hienonna ravut.
- Kuori ja raasta porkkana. Huuhtele ja suikaloi pinaatinlehdet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna malto.
- Kuumenna pannulla tilkka seesaminsiemenöljyä. Lisää porkkanaraaste. Paista pari minuuttia. Lisää pinaatti, chili ja inkivääri. Paista vielä pari minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt ja neste haihtunut.
- Lisää katkaravut. Mausta limettimehulla ja kalakastikkeella. Sekoita joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja korianteri.
- Sulata voi pannulla. Sekoita joukkoon seesaminsiemenöljy. Levitä filotaikina-arkki pöydälle ja voitele voi-seesaminöljyseoksella pullasudilla. Aseta päälle toinen arkki ja voitele. Aseta päälle vielä kolmas taikinakerros. Leikkaa filoarkit saksilla pituussuunnassa kolmeen osaan ja leveyssuunnassa kahteen osaan, jolloin saat kuusi suorakaiteen muotoista arkkia.
- Levitä arkkien alareunaan noin ruokalusikallinen täytettä. Kääräise arkkien pitkät sivut täytteen päälle ja kieritä rullalle. Nosta arkit leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.
- Dippaile rullia chilillä ja limetinmehulla maustettuun soijakastikkeeseen.